Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 20 Eylül 2014 - 20:35 Yorum: 0

Mısır'da yeni eğitim yılı "siyaset konuşma" yasağıyla başladı

Mısır'da yeni eğitim yılı "siyaset konuşma" yasağıyla başladı.

Mısır'da yeni eğitim yılı 'siyaset konuşma' yasağıyla başladı

Mısır'da yeni eğitim yılı 'siyaset konuşma' yasağıyla başladı.

27 ilden 12'sinde okullar yoğun güvenlik önlemleri altında açıldı. Başkent Kahire'nin de içerisinde olduğu birtakım vilayetlerde ise vuruş karşıtları yürüyüş düzenledi. 

Eğitim Bakanı Mahmud Ebu'n Nasr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda politik konuşmaların yapılmaması çağrısı yaparak ' Siyaset yapmak isteyen, bunuokul dışında yapmalıdır. Okullar politik görüş alışverişinde bulunulacak yerler değil ilim yuvalarıdır' dedi. 

Ebu'n Nasr, mektep içerisinde politik konuşmalar yaptığı belirleme edilen öğretmenlerin de aylık kesintisinden başlayıp vazife değişikliğine kadar değişen cezalara çarptırılacağını söyledi.

Bugün Kahire'de 90 mektep öğrencilere kapılarını açarken, diğerlerinde eğitimin yarın başlaması bekleniyor.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Öte yandan, Mısır'ın 12 ilinde eğitime başlayan okullarda sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Ülkenin İskenderiye, El-Garbiyye, El-Kalyubiyye, Dimyat, Eş-Şarkiyye, Ed-Dekahliye, İsmailiye, Süveyş, Beni Suveyf, El-Minya, Asyut ve Asvan kentlerinde okul önlerindeki güvenlik önlemleri artırılırken yetkililer okullara gönderilen emirlerin uygulanıp uygulanmadığını denetim etmek için teftişlerde bulundu.

Ed-Dekahliye'de vuruş karşıtı bir küme öğrenci, tutuklu olan Ezher Üniversitesi öğrencilerinin özgür bırakılması isteğiyle yürüyüş düzenledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber