Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 30 Ağustos 2014 - 23:44 Yorum: 0

Mısır'dan davet bekliyoruz

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İsrail ile Filistinli gruplar arasında yapılacak dolaylı müzakereler için Mısır'dan davet beklediklerini söyledi.

Mısır'dan davet bekliyoruz

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İsrail ile Filistinli gruplar içinde yapılacak dolaylı müzakereler için Mısır'dan davet beklediklerini söyledi.

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yaralıları ziyareti sırasında açıklama oluşturan Ebu Merzuk, İsrail basınında müzakerelerin tarihinin saptandığı yönünde yer saha haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

'Askıda kalan meselelere ait müzakerelerin tekrardan başlaması meselesi için henüz bir iletişim kurulmadı. Müzakerelerin tekrardan başlaması için Mısır'dan davet bekliyoruz' diyen Ebu Merzuk, askıda kalan bütün meselelerin Mısır tarafıyla görüşüleceğini söyledi.

Ebu Merzuk, bir televizyon kanalına İzah yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Gazze'de Hamas'ın yönettiği bir gölge hükümet bulunduğu iddialarını ise reddetti.

Abbas'ın, Hamas'ın 'savaş ve barış' kararlarını elinde yakalamak istediği yönündeki açıklamalarına da yanıt sağlayan Ebu Merzuk, Gazze'ye yönelik harp kararının İsrail sebebi ile alındığını ve Hamas'ın her süre Filistin halkını savunmak için hazır olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı yazılı açıklamada, 'Direnişi silahsızlandırmayı hedefleyen uluslararası herhangi bir projenin, hiç bir değeri yoktur. Çünkü bu uluslararası yasalara aykırıdır' ifadesini kullandı.

Ebu Zuhri, asıl gerekenin, kadınları ve çocukları öldüren İsrail'in silahsızlandırılması ve ABD'nin İsrail'e silah temininin durdurması olduğunu kaydetti.

İsrail, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren Gazze saldırılarına, Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla ateşkese varılması neticesinde, 26 Ağustos'ta son vermişti.

ETİKETLER: Mısırdan , davet , bekliyoruz
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber