Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 22 Nisan 2015 - 08:18 Yorum: 0

Misyoner Cinayetlerinde MHP'liler Aklandı!

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin dava kapsamında suçlanan MHP eski Milletvekili, MHP eski İl Başkanı ve Ülkü Ocakları Malatya eski İl Başkanı aklandı.

Misyoner Cinayetlerinde MHP'liler Aklandı!

MALATYA GÜNCEL/Murat Çelik - Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin dava kapsamında suçlanan MHP eski Milletvekili, MHP eski İl Başkanı ve Ülkü Ocakları Malatya eski İl Başkanı aklandı.

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin dava kapsamında suçlanan Milliyetçi Hareket Partisi eski Milletvekili Namık Hakan Durhan, Milliyetçi Hareket Partisi eski İl Başkanı Ömer Ekici ve Ülkü Ocakları Malatya eski İl Başkanı Burhan Coşkun hakkında yapılan suçlamalarda ‘Kovuşturmaya yer olmadığı kararı’ çıktı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, MHP eski Milletvekili Namık Hakan Durhan hakkında ‘silahlı Terör Örgütüne üye olma’, MHP eski İl Başkanı Ömer Ekici hakkında ‘silahlı Terör Örgütüne üye olma’ ve Ülkü Ocakları eski il Başkanı Burhan Coşkun hakkında ‘tasarlayarak adam öldürme, ‘silahlı Terör Örgütüne üye olma’ suçlamaları ile yapılan soruşturma neticesinde ‘Kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Kararda, şüpheli sıfatı ile ifade veren MHP eski Milletvekili Namık Hakan Durhan, MHP eski İl Başkanı Ömer Ekici ve Ülkü Ocakları eski il Başkanı Burhan Coşkun özetle, Metin Doğan’ın isimli kişiyi tanımadıklarını üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini beyan etmiş, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ise şüpheli sıfatı ile ifade veren kişiler hakkında delil bulunmadığı anlaşıldığından ötürü kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdi.

İŞTE KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARI VERİLEN CİNAYET HÜKÜMLÜSÜ METİN DOĞAN’IN İDDİALARI:

42 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Cinayet hükümlüsü eski astsubay okulu öğrencisi Metin Doğan’ın mahkemedeki iddiaları: Zirve Yayınevi katliamı MHP İl Binası’nda planlandı. Emre Günaydın’ı orada tanıdım Bana yayınevindekilerini öldürmem için 300 bin dolar teklif ettiler.

Malatya’daki Zirve Yayınevi katliamı duruşmasında daha önce mahkeme ve savcılığa birer mektup göndererek çarpıcı iddialarda bulunan Metin Doğan. Emre Günaydın ile Ülkü Ocakları’nda tanıştığını ileri sürerek katliamın Günaydın’dan önce kendisine yaptırılmak istendiğini söyledi.

Doğan, Malatya Ülkü Ocağı Başkanı Burhan Coşkun beni MHP il binasına çağırdı. MHP İl Başkanı Ömer Ekici, eski MHP milletvekili Namık Hakan Durhan ve kendisini tümgeneral olarak tanıtan daha önce görmediğim, 50-55 yaşlarında Hikmet Çelik ve Burhan Coşkun vardı. 

Ülkü Ocakları’nda daha önce Zirve Yayınevi’nde İncil dağıtılması, gençlerin kandırılması ile ilgili olarak konuşmalarımız geçiyordu. Bunu nasıl önleyebileceğimizi tartışıyorduk. Namık ile Burhan, Zirve Yayınevi’nin kalemini kırdıklarını söyledi. Bu icraatın da bana yakışacağını düşündüklerini söylediler.

Yanıma iki tane sağlam genç almamı ve yayınevini basmamızı, ama o gençlerin bizi bilmemesi gerektiğini söylediler. Ülkü Ocakları’ndan almamı söylediler. Taştepe’den (mahalle) ayarlamamı söyledi. Bu işin gece olmayacağını, gündüz yapacağımızı, orda olanları öldüreceğimizi söylediler. Silah ile basacağımızı söylediler. Ben kendilerine bizim bastığımız zaman orda bizim kandırılmış veya istem dışı gelenlerden biri varsa ne yapacağımı sordum. Onları da öldüreceğimi söylediler. Öldürdükten sonra bu işin kendilerini dinlemem halinde yakalanmayacağımızı, dinlemediğimiz takdirde ise yakalanacağımızı ama kendilerinin 2 yıl içinde bizi içerden alacaklarını söylediler. Daha sonra o gençleri santral tepesine götüreceğimi ve orada o ikisini de öldüreceğimi söylediler. 

Bana Zirve Yayınevi’nin telefon numarasını Namık verdi. Aradığımda yanlış hatırlamıyorsam Adnan isimli biri çıktı, kendisini tehdit ettim. Ben bu şeyleri korktuğum için kabul etmek zorunda kaldım. Bu olay için bana 300 bin dolar para teklif ettiler. 

Cezaevine girdim: Aradan 1 veya 1,5 ay süre geçmeden Mersin’e gittim. Bir çatışmaya girdik. Abimi vurdular. Ben de abimi öldüreni öldürdüm ve cezaevine girdim. 2007 yılının Ocak ayında Kemal Sevim isimli Namık’ın hemşerisi bir gardiyan, Namık’ın benim yapacağım işin Emre Günaydın’ın tarafından yapılacağını ve benim susmamı söyledi. Emre’nin babasının yerini bilmediğim için hocamız olan Cemil Kızılaslan’a, Emre’nin adına mektup gönderdim. Emre’ye bu işi yapmaması gerektiğini söyledim. Ailem görüşüme gelmişti, Zirve Yayınevi’nin telefonunu ablama verdim, arayarak kendilerini uyarmasını söyledim. Daha sonra Elbistan’da ifade vermek üzere Savcılığa geldim. Bazı nedenlerden dolayı ifade vermekten vazgeçtim. Bunun nedeni de ailemin 30 kişi tarafından basılması ve tehdit edilmeleridir. Uzaktan akrabam olan ve 14 yıldır cezaevinde olan Abdullah Sülük’ün çiftliği kurşunlanmıştır. Bunun ifade vermemi engellemeye yönelik olduğunu düşünüyorum. 

Ben, ablam Sevim Doğan’a durumu bildirdiğimde bana aradığını, Necati isimli kişinin telefona çıktığını ve gerekeni söylediğini bana aktardı. Bu durumu savcılıkta bu şekilde anlattığını söylemişti. Ancak anlıyorum ki savcılıkta bunlara aykırı beyanda bulunmuş. Gerekirse bu görüşme telefon aracılığı ile oldu, dökümler istenebilir, tarihi de 15 Mart 2008 olabilir. Eniştem İbrahim Tunç’un, Burhan Coşkun ve Namık ile işbirlikçiliği olduğunu düşünüyordum ve bu konuda Adalet Bakanlığı’na 6 ay önce dilekçe vermiştim.

Metİn Doğan, Malatya MHP İl Binası’nda tanıştığını söyleyen kendisini tümgeneral olarak tanıtan Hikmet Çelik’in ayrıntılı tarifini şöyle yaptı: “Şivesi çok kibar bir insandır.” Tanık, kendisine teklif edilen iş karşılığı eski milletvekili Namık Hakan Durhan’dan 10 milyar TL aldığını da söylemişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber