Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 24 Eylül 2017 - 13:03 Yorum: 0

Mithat Ertaş, yeniden ASKF’nin başkanı

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olan mevcut başkan Mithat Ertaş, yeniden başkanlığa seçildi.

Mithat Ertaş, yeniden ASKF’nin başkanı

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olan mevcut başkan Mithat Ertaş, yeniden başkanlığa seçildi.

Mersin ASKF'de seçim heyecanı yaşandı. Uzun yıllardır Mersin ASKF'nin Başkanı olan Mithat Ertaş'ın karşısına bir grup aday olmak istedi. Bu yüzden seçim öncesi büyük gerginlik yaşandı. Mithat Ertaş'ı destekleyenler ile karşı grup arasında sık sık sözlü atışmalar yaşandı. Tartışmaların ardından bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polis ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemi alırken, delege olmayan herkes bölgeden uzaklaştırıldı. Seçimin olması için yeterli çoğunluk olarak 186 sayısı bulunması için bir süre beklendi ardından katılan delegeler tek tek sayıldı. Yapılan sayımın ardından 187 delege genel kurula katılınca seçime geçildi. Bunun üzerine karşı grup genel kurulu katılmayınca tek aday olan mevcut Başkan Mithat Ertaş, yeniden başkanlığa seçildi. Seçimden sonra konuşan Başkan Ertaş, "Bizim hiç kimse ile problemimiz, sorunumuz yok. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızla bizim hiçbir problemimiz yok ancak maalesef birileri bu işi sorun haline getirdi. Mithat Ertaş ne yaptı. Mithat Ertaş bugüne kadar kulüplerin hakkını korumaya çalıştı. Benim hiçbir siyasi düşüncem yok, siyasi bir talebim yok ben sadece sporcular, kulüpler için varım. Gönül isterdi ki amatör kulüplerimiz biraz daha fazla yardım alsın, malzemelerin biraz daha kalitesini giysin diye kötü olduk. Bundan önce hakkımızda bir sürü suçlamalar yapıldı. Bir federasyon başkanı olarak, futbol il temsilcimle ben cinsel istismarla suçlandık. Basına servis ettiler. Biz hiç kimseye yan gözle bakmadık, bakmamızda mümkün değildi. Bizim amacımız Türk gençliğini madde bağımlılığından, obeziteden kurtarıp, sporla sahalara çekmekti. Biz adalete güvendik, yargıya güvendik ve yargıda bizi suçlu bulmadı" diye konuştu.

Başkanlık koltuğuna gökten inmediğini vurgulayan Ertaş, "Spor alanında birçok yerde görev yaptım. Ben özellikle futbol kulüplerinin yanı sıra salon kulüplerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Biz yeni yönetimimizle hiçbir kurumla, kuruluşla çatışmadan, yine görevimize kaldığımız yerden siz amatörler adına ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Her zaman işimizin takipçisi olacağız. Bizim kimseyle kavgamız, dövüşümüz yok. Bizim kavgamız, dövüşümüz spor adına, gençlik adına olur. Olmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Mithat Ertaş, yeniden ASKF’nin başkanı

Mithat Ertaş, yeniden ASKF’nin başkanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber