Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 13:43 Yorum: 0

MKÜ'de nevruz kutlaması

HATAY (AA) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) tarafından, Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, üniversitenin Atatürk Konferans Salonu'ndaki...

MKÜ'de nevruz kutlaması

HATAY (AA) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) tarafından, Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, üniversitenin Atatürk Konferans Salonu'ndaki programda, Nevruz Bayramı'nın Anadolu coğrafyasında insanların ortak duygu çemberinde birleşerek sevgi ile dayanışmalarında önemli rol oynadığını belirtti. 

Nevruzun, herhangi bir sebeple bölücülüğe sebep olan, bir kavga günü ya da kan dökme günü asla olmadığını vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

"Bu günün, sevinç günü, varoluş günü, yaşama sevincini ifade etme günüdür,barış günüdür ve böyle de algılanması, yaşatılması gerekir. Bize düşen sorumluluk, nevruzun tarihsel süreçte oluşmuş içeriğine uygun olarak onu yaşamak ve yaşatmak, onu sevgi ve özenle korumaktır. Bugün tarihten, atalarımızdan gelen güzel bir geleneği, mirası, ülkemizde ve Türk dünyasında tarihi geleneğimizin yaşayan bir örneğini, kültür ve gönül bağımızı oluşturan barışın ve sevginin gününü, baharın müjdecisi olarak algıladığımız Nevruz Bayramı'nı hep birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz."

Etkinlikte halk oyunları gösterisi sunuldu, örs üzerinde demir dövüldü.

Programa, Hatay Vali Vekili Fahrettin Göncü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven ile davetliler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber