Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Ekim 2014 - 10:38 Yorum: 0

MMO Ankara Şube Başkanı Özkalender:

"Kazanların ve kalorifer tesisatlarının mevcut yönetmelikler kapsamında projelendirilmesi ve kontrollerinin düzenli yaptırılması toplumun can ve mal güvenliği açısından önemli"

MMO Ankara Şube Başkanı Özkalender:

ANKARA (AA) - TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender, kazanların ve kalorifer tesisatlarının mevcut yönetmelikler kapsamında projelendirilmesinin ve kontrollerinin düzenli yaptırılmasının toplumun can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu ifade etti.

Özkalender, yazılı açıklamasında, periyodik bakım ve kontrolleri yapılmayan, bilgisizce ve yanlış kullanılan kalorifer kazanlarının patlamasıyla çok sayıda insanın hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Kazanların ve kalorifer tesisatlarının mevcut yönetmelikler kapsamında projelendirilmesinin ve kontrollerinin düzenli yaptırılmasının toplumun can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirten Özkalender, şunları kaydetti:

"Basınçlı kapların bir yılı aşmayan sürelerde periyodik bakım ve kontrollerinin yaptırılması istenmektedir. Periyodik bakım, imalatçının belirlediği şekilde ve yine imalatçı tarafından yetkilendirilmiş servislerce veya işyeri tarafından görevlendirilmiş sertifikalı kişilere yaptırılmalıdır. Periyodik kontrollerdeki amaç ise 'hidrolik test'tir. Yönetmeliklere göre, periyodik kontrole tabi iş ekipmanlarına temel prensip olarak bir yılı aşmayan sürelerle hidrolik test yapılması gerekmektedir. Bu testlerin uzman kişiler tarafından yapılabilmesi için, MMO gibi Türk Akreditasyon Kurumunca tanınan yetkili kuruluşlara yaptırılmasına dikkat edilmelidir."

Özkalender, kalorifer kazanlarında mutlaka emniyet termostatı, alarm sistemi ve susuz çalışmayı engelleyici ek sistemin bulunması gerektiğini belirterek, kazancıların, MMO tarafından da rutin olarak düzenlenen "Sanayi Tipi Kazanlar Yardımcı Personel Yetiştirme Kursu"na katılarak sertifika almalarının kazanların doğru işletilmesine ve enerji tasarrufuna katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber