Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 29 Haziran 2016 - 15:28 Yorum: 0

Mmo, Havalimanına Yapılan Saldırıyı Lanetledi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, dün Atatürk Havalimanı'nda yapılan saldırıyı lanetleyerek, 34 yıl...

Mmo, Havalimanına Yapılan Saldırıyı Lanetledi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, dün Atatürk Havalimanı'nda yapılan saldırıyı lanetleyerek, 34 yıl sonra bir havalimanına yurt dışı kaynaklı terörist saldırının sivil insanlara yönelik yapıldığını söyledi.

Havalimanındaki saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen MMO Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Dün Atatürk Havalimanımızda sivil vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda 41 kişi hayatını kaybetmiş, 239 kişi yaralanmıştır. Yine dün Güneydoğu bölgemizde bölücü terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 3 güvenlik görevlimiz şehit olmuş ve yaralılarımız vardır. Terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

Yapılan terörist saldırıları lanetleyen Gürkan, "34 yıldan sonra bir havalimanımızda yurt dışı kaynaklı terörist saldırının sivil insanlara yönelik yapılmış olmasının altını çizmek istiyoruz. Zor bir coğrafyada yaşadığımızın bilincindeyiz ancak unutulmasın ki terör tüm dünya ülkelerinin sorunudur. Teröre ve terörist faaliyetlere dünya ülkelerinin aynı duruşu ve yaklaşımı göstermeleri halinde bu sorunun üstünden gelinebileceğine inanıyoruz. Artık dünya ülkeleri terörist faaliyetler sonrası kınamaktan, acıları paylaşmaktan öte sonuca yönelik somut adım atmak zorundalar. Bölücü terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerimizin yapmış olduğu operasyonlarda yakalanan silah ve mühimmatın NATO üyesi ülkelere ve dost ülkelere ait olduğunu basın yayın kuruluşları haberlerinden takip ediyoruz. Bu bir samimiyetsizliktir. Artık bu ülkeler terör ve terörist faaliyetler konusunda düştükleri ikilemlerden kurtulmalı, samimi bir şekilde teröre karşı tavırlarını ortaya koymalıdır" diye konuştu.

Basın açıklamasına MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. MMO Samsun Şube binasına dev Türk bayrağı asılarak teröre tepki gösterildi.

Mmo, Havalimanına Yapılan Saldırıyı Lanetledi

Mmo, Havalimanına Yapılan Saldırıyı Lanetledi

Mmo, Havalimanına Yapılan Saldırıyı Lanetledi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber