Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Kasım 2014 - 14:43 Yorum: 0

MOBEF'e ziyaretçi "yağdı"

Gaziantep'te düzenlenen ve 26 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilen fuarda,

MOBEF'e ziyaretçi 'yağdı'

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Erexpo Fuarcılık A.Ş. işbirliğinde hazırlanan Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı'nın (MOBEF) 26 bin 695 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

GTO Başkanı Eyüp Bartık, yazılı açıklamasında, 23 Aralıkta tamamlanan fuarda 76 firma ve 100’ün üzerinde acentecinin katıldığını belirtti.

Fuarın 40 ülkeden 26 bin 695 kişi tarafından ziyaret edildiğini aktaran Bartık, fuarda İran, Irak, Suriye, Filistin, Rusya, Ukrayna başta olmak üzere 15 ülkeden alım heyetinin ağırlandığını vurguladı.

Mobilya üreticilerinin fuara özel olarak hazırlandığını ve birbirinden özel ürünlerin ilk kez sergilendiğine dikkati çeken Bartık, "Mobilya sektörünün ülkemizdeki önemli merkezleri arasında yer alan İnegöl, Ankara, İzmir, Kayseri, Manisa, Adana, Mersin, Kahramanmaraş  gibi bölgelerden firmaların yanı sıra Gaziantep’te üretim yapan firmalar, ziyaretçilere sektörün şehirdeki potansiyelini anlatma fırsatı yakaladı" ifadelerine yer verdi.

15 bin metrekare alanda hazırlanan fuarın artık her yıl düzenleneceğini ve bu sayede kente önemli katkılar sağlanacağını ifade eden Bartık, şunları kaydetti:

"Ülkemizin 2023 yılı için önüne koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefi var. Gaziantep’in gücü bu hedefin lokomotifi olacağını çok net gösteriyor. Ancak bu hedefe yeni sektörler, yeni branş ve yeni ülkelerle ulaşabiliriz. Mobilya sektörü de bu yeni sektörlerden biri olacak. Gaziantep'in 30 yıl öncesinde var olan ama henüz kapasitesini tam olarak göstermeyen mobilya sektörü, MOBEF sayesinde yeni bir vizyon kazanıyor diyebiliriz. Gaziantep’te mobilya sektörüne yönelik ilk ihtisas fuarını başarıyla gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber