Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 17:08 Yorum: 0

Mobil Sahra Hastanesi kurulumu gerçekleşti

Yurtiçi ve yurtdışında meydana gelebilecek afet ile olağandışı durumlarda kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından İl Müdürlüğü'ne tahsis...

Mobil Sahra Hastanesi kurulumu gerçekleşti

Yurtiçi ve yurtdışında meydana gelebilecek afet ile olağandışı durumlarda kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen Mobil Şişme Çadır Hastane ve Donanımlarının kurulumu, UMKE personellerinin katılımı ile Sarayiçi'nde gerçekleştirildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Çadırımızın mevcut durumunun kontrolü ve UMKE personelimizin tecrübesini arttırmak maksadıyla 10 UMKE gönüllümüzün katıldığı kurulum çalışmaları 4 saat içerisinde bitirilmiştir" denildi.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, mobil şişme çadır hastanesinin 8 üniteden oluştuğunu belirterek, "Her bir çadırın 6 tanesi 70 metrekarelik bir kapalı alana sahiptir ve birbirleriyle direkt bağlanabilmektedir. Bu ünitelerin tamamı 20 metrekarelik bağlantı ünitesi ile birbirine bağlanmaktadır. Bunların yanında bir adet de dekontaminasyon ünitemiz mevcut olup, dekontaminasyon çadırında herhangi bir kimyasal bulguyla gelen hastalarımızın vücutlarındaki kimyasalın uzaklaştırılması için ilaçlı suyla yıkanması ve müdahale edilecek alana alınması ile ilgili işlemlerin yapılmaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber