Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 16 Ocak 2018 - 13:53 Yorum: 0

Modavizyon Edirne ihracatını yüzde 30 artırdı

Edirne'de 3 bin kişiye istihdam sağlayan Modavizyon fabrikası, ihracatını 2017 yılında yüzde 30 artırdı.

Modavizyon Edirne ihracatını yüzde 30 artırdı

Edirne'de 3 bin kişiye istihdam sağlayan Modavizyon fabrikası, ihracatını 2017 yılında yüzde 30 artırdı.

Edirne Modavizyon fabrikasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kemal Şahin, Türkiye'de tutunmakta zorlanan konfeksiyon sektöründe büyümeye ve Trakya'da yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti. Kadınların Türkiye'de yüzde 40 oranıyla iş gücüne en çok katıldığı ilin Edirne olduğunu söyleyen Şahin, "Modavizyon, 3 bin kadın çalışanıyla, ülkemizdeki dev kuruluşları geride bırakarak kadın istihdamında ilk 10 firma içine girdi. Şirket bünyemizde bulunan markalarımızı dünyanın 88 farklı ülkesine ihracatlarımız ile Edirne'de geçtiğimiz yıl yatırım bedellerimizi yüzde 30 oranında arttırdık" ifadelerini kullandı.

"Havsa'da 500 kişiye istihdam sağlandı"

Geçtiğimiz yıl Havsa'da açılan yeni üretim tesisiyle birlikte 500 kişiye daha istihdam sağladıklarını söyleyen Şahin, "2016 ve 2017 yıllarında yaşanan yoğun terör olayları sebebiyle, müşterilerimizin Türkiye'ye gelmede ve sipariş vermede ciddi endişeleri oluştu. Bu sebeple 2016 yılında küçülmeye gittik. 2017 yılında ise tekrar büyüme atağına geçtik. 2018 yılında da müşterilerimizin yoğun ilgisi devam ediyor ve yüklü siparişler alıyoruz. Havsa'da üretime geçen örgü ünitesiyle birlikte Edirne'de en az 500 kişiye daha istihdam imkanı sağlayacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber