Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Modern Dans Anadolu’dan tanışma toplantısı

Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü'nün çatısı altındaki dört daldan biri olan "Modern Dans Anadolu Grubu", tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Modern Dans Anadolu’dan tanışma toplantısı

Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü'nün çatısı altındaki dört daldan biri olan "Modern Dans Anadolu Grubu", tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Öğrenci Merkezi Salon 2009'da düzenlenen toplantıda Anadolu Üniversitesi Dans Kulübü Başkanı Burcu Arpapay, katılımcıları modern dans, kulüp tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Modern dansın Türkiye'de pek yaygın olmadığına dikkat çeken Arpapay, "Modern dansın daha çok ilgi görmesi gerekiyor. Bu dans türü fakülteler ve konservatuvarlarda okutuluyor, akademik olarak ele alınıyor. Özgün ve özgür bir dans olan modern dans, çağdaş bir dans olarak da biliniyor." dedi.

Eskişehir'in ilk modern ve çağdaş dans topluluğu olduklarını dile getiren Arpapay, bu yılki kulüp etkinlikleri hakkında da konuştu. Arpapay, "Birinci dönem daha çok dans eğitimlerine ağırlık veriyoruz. Ayrıca bedenimizi güçlendirmek ve esnekliğimizi artırmak için de çalışmalar yapıyoruz. Bunların dışında modern dansın olmazsa olmazı doğaçlama çalışmalar da yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirdikleri çalışmaların ürünlerini almak istediklerini belirten Arpapay, bu sebeple ikinci dönem koreografi çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Kulübün dönemlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Arpapay, "Biz yoğun çalışan bir kulübüz. İlk dönem haftada iki gün, ikinci dönem haftada üç gün çalışıyoruz. 31 Ekim'e kadar Dans Kulübü altındaki branşlara kayıt alabiliyoruz. Bu tarihten sonra kayıt almayacağız" diye konuştu.

Dans Kulübünün çalışmalarının 17 Ekim haftasında başlayacağını sözlerine ekleyen Arpapay, modern dans çalışmalarının cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirileceğini söyledi. Arpapay son olarak profesyonel dansçıları davet edip, atölye çalışmaları yapmayı planladıklarını da dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber