Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Şubat 2015 - 15:19 Yorum: 0

Modern ve geniş köprüler yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi kısa vade planlamaları çerçevesinde formu bozulmuş, özelliklerini yetirmiş köprüleri yıkarak yenilerini yapıyor.

Modern ve geniş köprüler yapılacak

MALATYA - Malatya genelindeki sorunları kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yaparak çözmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi kısa vade planlamaları çerçevesinde formu bozulmuş, özelliklerini yetirmiş köprüleri yıkarak yenilerini yapıyor.

Planlamalar çerçevesinde Bulgurlu Deresi ile Sultansuyu Çayı üzerinde bulunan köprüler yıkılarak yerlerine daha modern ve geniş köprüler yapılacak. Her iki köprünün uzunlukları 9’ar metre olacak.

Bulgurlu Mahallesini Malatya’ya bağlayan mevcut köprünün yerine 4 metre yüksekliğinde, 8 metre genişliğinde çift yönlü köprü yapılacak. Aynı zamanda köprü üzerine korkuluğun yanı sıra, devamına da istinat duvarı yapılacak.

Akçadağ’ın Kömekavak, Hisar, Sahil ve Dede Mahallelerini Doğanşehir karayoluna bağlayan ve Sultansuyu Çayı üzerinde bulunan köprü de yıkılarak yenilenecek. Bu köprü de 5 metre yüksekliğinde, 8 metre genişliğinde ve çift şeritli olacak.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber