Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 21 Eylül 2017 - 18:13 Yorum: 0

Mogan Gölü’nde sazlık alanlar yandı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü kenarındaki sazlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına...

Mogan Gölü’nde sazlık alanlar yandı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü kenarındaki sazlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı Mogan Gölü kenarındaki sazlık alanda sabah erken saatlerde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saatlerce süren yangına Ankara Büyükşehir ve itfaiye ekipleri, Ankara Bölge Orman Müdürlüğüne bağlı ekiplerinin yanı sıra yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Yangın Mogan Gölü'nün temizliği için kurulan şantiye alanına kadar sıçradı. Burada gölden pis suların çekilmesini sağlayan borularda zarar gördü. 35 itfaiye aracı, 1 helikopter ve 100'den fazla işçi ile müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.

Başkan Duruay'dan açıklama

İncelemelerin ardından açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay şunları kaydetti;

"Yaklaşık 700 dönümlük bir alanda etkili oldu. O arada Ankara Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ekipleri çok çaba sarf etti. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğümüzün yangın söndürme ekipleri de geldi. 1 helikopterimiz de destek verdi. ASKİ tankerleri ile Gölbaşı Belediyemizin de iş makineleri yangına müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı ve soğutma işlemleri devam ediyor. Ayrıca yangının duyulduğu ilk andan itibaren olay yerinde bulunan Kaymakamımız Tülay Baydar Bilgihan'a, belediye meclis üyelerimize, yangına müdahale eden Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na, Orman Genel Müdürlüğü'ne, ASKİ'ye ve yardımda bulunan birçok kuruma teşekkür ederim."

"Bizi en çok üzen canlılar oldu"

Başkan Duruay, yangında en çok canlıların zarar gördüğüne üzüldüğünü ifade ederek, "Yaklaşık 500 metrelik alanda borular yandı. Bunlar bir şekilde yerine gelir ama bizi üzen en çok içindeki canlılar oldu. Bizim ciğerimizi yakan en büyük etken o. Allah bir daha bunları göstermesin. Vatandaş olarak bazı şeylere dikkat etmemiz lazım. Atacağımız küçücük bir kıvılcım bugünkü gibi büyük olaylara sebep oluyor. O yüzden çok dikkatli olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi ise, her fırsatta anız ve ot yakılmaması konusunda vatandaşları uyardıklarının altını çizerek, "Vatandaşlarımızı her fırsatta anız ve ot yangını konusunda uyarıyoruz. Şu an incelemelerimiz devam ediyor ancak gördüğümüz kadarıyla anızlık bir alanda başlayan yangın belki atılan bir sigara izmariti hektarlarca alanın yanmasına sebep oluyor" dedi. Sipahi, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

GÖL-DER Başkanı Demirci'den yangın sonrası açıklama

GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci de yangın sonrası olay yerine giderek açıklama da bulundu. Demirci açıklamasında şunları kaydetti:

"Mogan Gölü'nün kenarında başlayan yangın göçmen kuşların uğrak yeriydi. Sabah saatlerinde çıkan yangın sonucunda maalesef canlı ve bitki türleri kalmadı. İtfaiye ve güvenlik güçleri sayesinde yangın kontrol altına alındı ama hala yer yer dumanlar da tütüyor. Bu olayda eğer kasıt varsa, sorumluların bir önce tespiti yapılıp, adalete teslim edilmeleri gerekmektedir. Canlılara katletmenin cezasını hukuk en iyi şekilde verecektir. Yangının söndürülmesi emeği geçenlere teşekkür ederim."

CHP İlçe Başkanı olay yerinde incelemelerde bulundu

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Bülent Elikesik yangın esnasında olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Elikesik incelemelerin ardından yaptığı açıklama da yangında şüpheli bir durum olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Mogan Gölü’nde sazlık alanlar yandı

Mogan Gölü’nde sazlık alanlar yandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber