Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Ağustos 2016 - 17:48 Yorum: 0

Moğolistan’daki Atatürk Okulu’nun dış cephesi Türkiye’den getirilen mermerlerle kaplandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da bulunan Atatürk Okulu'nun dış cephesi Türkiye'den...

Moğolistan’daki Atatürk Okulu’nun dış cephesi Türkiye’den getirilen mermerlerle kaplandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da bulunan Atatürk Okulu'nun dış cephesi Türkiye'den getirilen mermerler ile kaplandı.

TİKA, Moğolistan'da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da bulunan Atatürk Okulu'nun dış cephesi Türkiye'den getirilen mermerler ile kaplandı.

Ulan Batur'da ilköğretim ve lise bazında 3 bin 500 öğrenciye hizmet veren, Ankara Caddesi'nde yer alan Atatürk Okulu'na 2008 yılında Atatürk adı verildi. Okulda TİKA 2015-2016 öğretim yılı içerisinde birçok kültürel ve sosyal programlar gerçekleştirdi.

TİKA'nın destekleriyle 2015 yılında başlatılmış olan, "Atatürk Okulu Dış Cephe Taş Kaplama ve Tadilatı Projesi" kapsamında Türkiye'den getirtilen mermerlerle okulun dış cephe taş kaplaması yapıldı. TİKA'nın girişimiyle hayata geçirilen proje ile okulun, Türk mimari ve estetik bir görünüm sergilemesi ve başkentteki diğer okullara örnek teşkil etmesi, eğitim ortamının fiziki olarak iyileştirilmesi amaçlandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber