Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Nisan 2014 - 20:33 Yorum: 0

Mola verdikleri tesiste altınları çalındı

Avusturya'dan Türkiye'ye gelen gurbetçi ailenin otomobilindeki ziynet eşyaları, Ergene'de dinlenmek için mola verdikleri tesiste çalındı

Mola verdikleri tesiste altınları çalındı

TEKİRDAĞ (AA) - Avusturya'dan Türkiye'ye gelen gurbetçi ailenin otomobilindeki ziynet eşyaları, Ergene ilçesinde dinlenmek için mola verdikleri tesiste çalındı.

Alınan bilgiye göre, Mustafa ve Ziynet Akyazı ile çocukları, Avusturya'ya giderken TEM Otoyolu Ergene ilçesindeki dinlenme tesisinde mola verdi. Akyazı ailesi, otomobilin içinde uyuduğu sırada kimliği belirsiz kişi veya kişiler, otomobilin camını kırıp, içerideki çantaları alarak kaçtı. Çantalarda, 10 bin lira ile ziynet eşyaları olduğunu belirten ailenin durumu bildirdiği jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Mustafa Akyazı, Avusturya'da 22 yıldır çalıştığını, Türkiye'ye ailesiyle birlikte birçok ildeki yakınlarını ziyaret etmek için geldiklerini söyledi. 

Avusturya'ya geri dönmek için Denizli'den yola çıktıklarını, Ergene ilçesinde mola verdiklerini ifade eden Akyazı, "Eşim Ziynet, çocuklarım Avni, Aslı ve Kardelen ile beraber kendi topraklarımız daha güvenlidir diye Edirne Kapıkule Sınır Kapısına gelmeden bu tesiste uyumaya başladık. Kısa bir süre uyuduktan sonra otomobilimin camı kırıldı ve tanımadığım kişiler araç içindeki çantalarımızı çalarak kaçtı. Çantalarımızın içinde yaklaşık 10 bin lira nakit para ile eşimin ziynet eşyaları vardı" dedi.

Daha sonra yetkililere ulaşarak yardım istediklerini belirten Akyazı, jandarma ekiplerine olay yerine geldiğinde hırsızların kaçtığı otomobilin plakasını verdim. Kendi topraklarımız güvenilir diye burada son kez uyuyalım dedik, ama soyulduk'' diye konuştu. 

Mustafa Akyazı'nın eşi Ziynet Akyazı da hırsızlığın olduğu yerin 100 metre ötesindeki çantayı kendilerinin arayıp bulduklarını belirterek, ''Pasaportlarımız, resmi evraklarımız ve kimliklerimiz şu an bizde ama paralarımız ve altınlarımız gitti'' dedi. 

.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber