Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 18 Ekim 2014 - 16:33 Yorum: 0

Moody's Rusya'nın notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu "Baa2"ye indirirken, not görünümünü negatif olarak belirledi.

Moody's Rusya'nın notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu 'Baa2'ye indirirken, not görünümünü olumsuz şekilde belirledi.

Moody's'ten yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunun 'Baa1'den 'Baa2'ye indirildiği, not görünümünün ise olumsuz şekilde belirlendiğini bildirildi.

Açıklamada, notun düşürülmesine gerekçe olarak, Rusya'nın orta vadeli gelişme beklentilerinin, bir süredir süren Ukrayna krizinin şiddetlenmesinin yanında, uluslararası yaptırımların genişlemesinin etkisiyle giderek artan bir biçimde baskı altında kalması gösterildi.

Sermaye çıkışı, Rus borçluların uluslararası piyasalara erişiminin sınırlı olması ve düşük petrol fiyatları bunun şeklinde nedenlerin, ülkenin döviz tamponlarında kademeli lakin süren bozulmaya yol açtığına değinilen açıklamada, bu durumun da notun düşürülmesinde tesirli bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, Rusya'ya karşı sıkılaşan yaptırımlar sonrasında, ekonomik büyümedeki yavaşlamanın ciddileşmeye başladığı, tüketici ve yatırımcı güvenini de zayıflattığı dile getirilerek, 'Moody's, Rusya'ya karşı kullanılan yaptırımlar ve Ukrayna'daki karışıklık trendinin uzun zaman devam etmesini bekliyor. Rus ekonomisinin bu sene için küçülmesini beklemezken, reel ekonominin bu sene arasında ve en azından 2015 yılının ortalarına kadar gerilemeye başlayacağını hesap ediyor' denildi.

Açıklama ayrıca, Ukrayna'daki krizin daha çok tırmanması ve emtia fiyatlarının gerilemeye devam etmesi durumlarında, Rusya'nın kredi notunun baskı altında kalacağı ve düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

Muhabir: Belgin Yakışan

ETİKETLER: Moodys , Rusyanın , notunu , indirdi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber