Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 30 Ağustos 2014 - 00:14 Yorum: 0

Moody's'ten Bank Asya'ya not indirimi

Moody's, Asya Katılım Bankası'nın uzun vadeli mevduat notunu "B2"den "Caa1" e indirdi, ayrıca bu notu da negatif izlemeye aldığını bildirdi.

Moody's'ten Bank Asya'ya not indirimi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu 'B2'den 'Caa1' e indirdi, bununla beraber bu notu da zararlı görmeye aldığını bildirdi. Bankanın finansal güçlülük notu da 'E+' dan 'E'ye düşürüldü.

Moody's'ten yapılan açıklamada, 'Asya Katılım Bankası'nın mevduatlarında daha çok istikrarsızlık yaşanabileceği, başka bir bankayla herhangi bir ortaklık veya birleşme ihtimalinin az bulunduğu ve bu durumun da banka üstündeki belirsizliği arttırdığı' anlatım edildi.

Açıklamada, bankanın notlarındaki aşağı yönlü revizenin, mevduatlardaki istikrarsızlığı tetikleyen baskılardaki artışın yansıması bulunduğu belirtildi. 

Bankanın likit varlıklarında sene boyunca düşme bulunduğu anlatım edilen açıklamada, zararlı izlemede de bankanın finansal temellerinde ileriki haftalarda meydana gelebilecek zayıflamaların ve mevduat sahiplerine yapılabilecek ödeme gücünün inceleneceği vurgulandı.

Bankanın finansal temellerinde meydana gelebilecek zayıflamadan ötürü bankanın hariç desteğe gereksinim duyabileceği kaydedilen açıklamada, mevduat sahiplerine yapılacak ödeme gücünde bir incelme olması zorunda da bankanın kayıplarının artacağı bildirildi.

 

Muhabir: Burhan Sansarlıoğlu

ETİKETLER: Moodysten , Bank , Asyaya , not , indirimi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber