Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Kasım 2016 - 14:08 Yorum: 0

Moovit toplu taşıma uygulaması Samsun’da

Dünyada binden fazla şehirde hizmet veren yenilikçi toplu taşıma uygulaması "Moovit" artık Samsun'da.

Moovit toplu taşıma uygulaması Samsun’da

Dünyada binden fazla şehirde hizmet veren yenilikçi toplu taşıma uygulaması "Moovit" artık Samsun'da.

Türkiye'de 11 şehirde 2 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Moovit toplu taşıma uygulaması, Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş aracılığıyla artık Samsun'da da hizmet veriyor. Artık uygulama tüm özellikleriyle aktif ve Samsun'da toplu taşıma ile ilgili tüm bilgileri kullanıcılarına sunuyor. Tüm dünyada AppStore, Play Store ve Windows Store'da Moovit kendi kategorisinde en çok indirilen ve kullanıcılar tarafından en çok beğenilen ilk 3 ulaşım uygulamasından biri.

Moovit şimdi Samsun'da hizmet veren tramvay, ring otobüsleri, özel halk otobüsleri hatları ve merkezden ilçeye hizmet veren otobüs hatları ile ilgili tüm bilgileri Samsunlularla buluşturuyor. Moovit uygulaması sayesinde her yere kolayca toplu taşıma ile gidilebiliyor ve otobüs bekleyerek vakit kaybetmiyor.

Moovit Başkan Yardımcısı Yovav Meydad konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Samsun'u Moovit şehirleri arasına eklemiş olmak bize inanılmaz onur veriyor. Tek ve ücretsiz bir uygulama ile, ne zaman Samsunlu birisi Samsun dışına seyahat etse Türkiye'de 10 şehirde dünyada binden daha fazla şehirde ihtiyacı olan tüm toplu ulaşım bilgisine ulaşabilir. Aynı şekilde ne zaman yerli veya yabancı bir turist Samsun'a seyahat etse kendi şehrinde olduğu gibi bu güzel şehri kendi dilinde toplu ulaşım ile keşfedebilir" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen tanıtımda basına bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, "2017 yılı içerisinde yapılacak olan 23. Deaflympics İşitme Engelliler Yaz Oyunları Olimpiyatları öncesinde Samsun'a böyle bir uygulamayı kazandırmamız sevindirici bir gelişme. Uluslararası katılımın sağlanacağı olimpiyatlarda 110 ülkeden yaklaşık 12 bin 500 civarında sporcunun yanı sıra 20 ile 30 bin arasında sporseverde Samsun'a gelecek. Dünya genelinde 30 milyondan fazla insan tarafından kullanılan Moovit toplu taşım uygulaması ülkemizde yaklaşık 2 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Uygulamanın 43 farklı dilde kullanılabilmesi ise hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin Samsun içerisinde toplu ulaşım araçları ile diledikleri yere ulaşımlarını sağlamaları açısından büyük kolaylık sağlayacak. Moovit toplu taşım uygulamasının Samsun'a kazandırılmasında emeği geçen başta Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Kadir Gürkan ile Samulaş A.Ş. çalışanları ve Moovit Türkiye Sorumlusu Büşra Yürgün'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Moovit uygulaması otobüs, tren, tramvay, metro, metrobüs, teleferik ve vapur hatlarının bilgisini kullanıcılarına sunuyor. Böylece kullanıcılar gereksiz gecikmelerden kaçınarak, uzun süre araç beklemeden toplu taşıma kullanabiliyorlar. Moovit'i eşsiz kılan, operatör ve belediyelerin sunduğu verileri, kullanıcıların katkıları ile birleştirerek gitmek istenen yere en hızlı giden rotayı sunuyor olması. En hızlı rota ile birlikte güzergah önerileri istenen araç tipi, en az yürüyüş veya en az aktarma gibi kullanıcıların gereksinimlerine göre de belirlenebiliyor.

Ayrıca Moovit ile kullanıcı bildirimleri sayesinde, tüm yolcular yaşanan gecikme, güzergâh değişikliği ve hatta araç ile ilgili bilgiler hakkında bile haberdar olabiliyorlar.

Moovit toplu taşıma uygulaması Samsun’da

Moovit toplu taşıma uygulaması Samsun’da

Moovit toplu taşıma uygulaması Samsun’da

Moovit toplu taşıma uygulaması Samsun’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber