Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Mayıs 2013 - 01:39 Yorum: 0

Motaş'ın yıllık zararı 120 milyon TL!

Malatya Belediyesi adına şehir içinde toplu taşımayı yapan Malatya Belediyesi Otobüs A.Ş (MOTAŞ)’nin yıllık yaklaşık 120 milyon TL zarar ettiği öğrenildi.

Motaş'ın yıllık zararı 120 milyon TL!
MALATYA GÜNCEL- Malatya Belediyesi adına şehir içinde toplu taşımayı yapan Malatya Belediyesi Otobüs A.Ş (MOTAŞ)’nin yıllık yaklaşık 120 milyon TL zarar ettiği öğrenildi.
 
Malatya Belediyesi adına şehir içinde toplu taşımayı yapan Malatya Belediyesi Otobüs A.Ş (MOTAŞ)’nin zararının her geçen gün artış kaydettiği ve bu zararın önüne geçmek için alternatif olarak belediye yönetiminin trambüs projesini devreye koyduğu öğrenilirken, yıllık ortalama zararın geçen yılki belediye mali bütçesinin yüzde 40’ını kapsadığı ifade edildi.
 
Konuyla ilgili olarak Malatya Belediye Başkan Yardımcısı mimar Hasan Atay, Malatya Belediyesi Otobüs A.Ş (MOTAŞ)’nin ayda 10 milyon TL zarar ettiğini, trambüsün hayata geçmesiyle sağlanacak tasarrufun bu zararı kapatacağını ve bu zararın kapatılması halinde bu miktarın kentteki başka yatırım alanlarına kaydırılacağını belirtti.
 
SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk ‘MOTAŞ’ın aylık 10 milyon TL zarar ettiğini belediye yönetimi söylüyor. Minibüsler 1.25 TL ile yolcu taşıyıp kâr ederken belediye otobüsleri 1.75 TL ile nasıl zarar ediyor, bu çelişkinin izahını belediye nasıl yapacak?’ diye sordu. 
 
CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise,''Malatya Belediyesi ile ilgili son günlerde ortaya çıkan belgeler ve bilgiler Malatya Belediyesi’nin kamu kaynaklarını kullanmak konusunda oldukça kötü bir karneye sahip olduğunun göstergesidir. Fidan alımı,ihaleler, zarar eden belediye kuruluşları, nereye dikildiği muamma olan çiçekler,'sök-yap-sök' mantığıyla yapılan kaldırımlar,sürücüler için çileye dönüşen yollar ve daha onlarca sorunlarla boğuşan bir kent halindedir Malatya '' dedi.
ETİKETLER: motaş , MALATYA , zarar , 120 milyon
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber