Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 17 Nisan 2014 - 20:48 Yorum: 0

Motosikletliler İçin Güvenli Sürüş Projesi

Manisa Valisi Savaş: ''Manisa'da 2013 yılında yapılan trafik kontrollerinde 4 bin 665 kişiye kask kullanmama nedeniyle trafik cezası kesilmiştir''

Motosikletliler İçin Güvenli Sürüş Projesi

MANİSA (AA) - Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, ''Manisa'da 2013 yılında yapılan trafik kontrollerinde 4 bin 665 kişiye kask kullanmama nedeniyle trafik cezası kesilmiştir'' dedi.

Vali Savaş, Valilik toplantı salonunda Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan ''Motosikletliler İçin Güvenli Sürüş Projesi"ni tanıttı. 

Projeye toplam 18 kurum, kuruluş ve derneğin destek verdiğini kaydeden Savaş, amacın fark edilme, güvenli sürüş teknikleri ve trafik kurallarına uyulması konularında motosiklet sürücülerinin bilinçlendirilmesi, toplumsal duyarlılığın arttırılarak can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve önlenmesi olduğunu söyledi.

Proje kapsamında Manisa'da düzenlenecek etkinliklerde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 200 kask dağıtılacağını kaydeden Savaş, kask takmanın önemini anlatarak, motosiklet sürücülerinin karıştığı trafik kazaları hakkında şu bilgileri verdi:

''2013 yılında polis ve jandarma bölgelerinde Manisa'da toplam bin 54 trafik kazasında 15 kişi hayatını kaybederken, 98 kişi yaralandı. Meydana gelen kazaların 457'si motosikletlerin karıştığı kazalar olup, bu kazalarda 2 kişi ölmüş, 445 kişi yaralanmıştır. Bisiklet ve elektrikli bisikletler ise 68 kazaya karışmış ve bu kazalarda ise 62 kişi yaralanmıştır. 2013 yılında yapılan trafik kontrollerinde ise 4 bin 665 kişiye kask kullanmama nedeniyle trafik cezası kesilmiştir."

- Her 3 traktör ve motosikletten biri vizesiz

 Manisa'nın traktör ve motosiklet sayısı bakımından Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını belirten TÜV-Türk araç muayene istasyonları kuruluşu iş ortağı Aktur A.Ş Genel Müdürü Mehmet İlem ise vize yaptırmayan araçların çokluğuna dikkati çekerek, Manisa'daki motosiklet ve traktörlerden neredeyse 3'te birinin vize kontrolüne gelmediğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından projeye destek veren 18 kurum ve kuruluş arasında protokol imzalandı. 

Proje kapsamında motosiklet sürücülerine Mayıs ayının ilk haftasında Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde teorik, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 4. Kısım'daki trafiğe kapalı alanda pratik motosiklet kullanımı eğitimi verileceği belirtildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber