Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 01 Ağustos 2014 - 11:58 Yorum: 0

"Mozaik müzeler destinasyonu" bölge turizmini canlandıracak

Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay'daki mozaik müzelerini kapsayan destinasyonun bölge turizmini canlandırması bekleniyor

'Mozaik müzeler destinasyonu' bölge turizmini canlandıracak

GAZİANTEP (AA) - YUSUF ATLIHAN - Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi'nin yanı sıra Şanlıurfa ve Hatay'daki çalışmaların tamamlanmasıyla bölge "mozaik müzeler destinasyonu" haline gelecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu turizminin çözüm sürecine bağlı yükselişe geçtiğini söyledi.

Bölgede "mozaik müzeleri destinasyonu" oluşturulacağını ifade eden Özuslu, "Bu çalışmayla başta Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa olmak üzere turizmde önemli canlanma sağlanacağına inanıyorum" dedi.

Şanlıurfa ve Hatay'da yapımı süren iki büyük mozaik müzesinin yakın zamanda açılacağını hatırlatan Özuslu, şöyle devam etti:

"Hatay ve Şanlıurfa'daki müzelerin hizmete girmesiyle dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan 'mozaik müzeleri destinasyonu' oluşacak. İnsanlar sadece mozaikleri görmek için bu üç şehrimizi gezebilecek. Böylece mozaik turizmi hareketlenecek."

- Yeni bir turizm çeşidi

Dünyadaki en büyük mozaik müzelerinden birinin Gaziantep'te bulunduğuna işaret eden Özuslu, bu yeni turizm çeşidinin dünyada ilk olacağına işaret etti.

Zeugma Mozaik Müzesi'nin bin 700 metrekarelik mozaik büyüklüğüyle Tunus'taki Bardo Müzesi'nin unvanını elinden aldığını vurgulayan Özuslu, müzede 30 bin metrekarelik kapalı alanda yaklaşık 7 bin 75 metrekarelik sergi salonları bulunduğunu söyledi.

Yapımı devam eden Hatay'daki Antakya Mozaik Müzesi'nin, sergilenen mozaik eserler açısından dünyadaki en geniş sergileme alanına sahip olacağını ifade eden Özuslu, 32 bin 754 metrekare kapalı alanda hizmet verecek müzeyi aynı anda 800 kişinin ziyaret edebileceğini dile getirdi.

Özuslu, Şanlıurfa'daki Haleplibahçe Mozaik Müzesi ile Edessa Arkeoloji Müzesi ve Arkeopark'ın ise  36 bin metrekare kapalı alandan oluşacağını sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber