Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Eylül 2014 - 18:28 Yorum: 0

MSKÜ'de akademik yıl açılış töreni

Muğla Valisi Çiçek:

MSKÜ'de akademik yıl açılış töreni

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) 2014-2015 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende, Muğla'da eğitim gören öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi.

Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin, hayatlarının en önemli dönüm noktalarından birine adım attığına işaret eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Geleceğinizi şekillendirmek adına verdiğiniz karar, size sadece akademik anlamda katkı sağlamayacak, aynı zamanda kişisel ve sosyal gelişiminiz için fırsat sunacaktır. Üniversite yaşamı, iş hayatınızın temelini oluştururken, ayaklarınızın üstünde durmanıza, hayata farklı bir pencereden bakmanıza, Türkiyemizin dört bir köşesinden gelen arkadaşlarınızla hüznünüzü, sevincinizi paylaşmanıza ortam sağlamaktadır."

- 38 bin 500 öğrenciye ulaşıldı

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da öğrenci sayısının 38 bin 500’e ulaştığı üniversitede, bin 336 öğretim elemanının görev yaptığını ifade etti. 

Üniversitenin, 14 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 31 araştırma merkeziyle bilim ve eğitim alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini anlatan Harmandar, ulusal ve uluslararası ölçekte araştırma projeleri yürüttüklerini dile getirdi.

Harmandar, 1992'de 4 bin 200 metrekarelik kapalı alanla akademik hayatına başlayan üniversitenin, bugün 71 kat büyüdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"2014-2015 akademik yılında ön lisans ve lisans programlarına 7 bin 855, yüksek lisans ve doktora programlarına 889 öğrenci kayıt yaptırdı. Uluslararası öğrenci sayısı, 42 ülkeden 536 öğrenciye ulaştı. Üniversitelerarası hareketlik çerçevesinde, Farabi, Mevlana ve Erasmus Değişim programlarında üniversitemize misafir olarak gelen ulusal ve uluslararası öğrenci sayısı 307, üniversitemizden giden öğrenci sayısı ise 495 oldu."

Törende, öğrenci memnuniyeti anketinde en çok memnuniyeti sağlayan 5 öğretim üyesine plaket verildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin konserinin ardından ilk ders, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akça tarafından verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber