Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 11:28 Yorum: 0

MST İş ve Tarım Makinaları 6 Plus Serisi Bekoloder İle “İlk Yerli Bekoloder Simülatörü”nü sergiliyor

Sanko Holding'in iş makinaları sektöründe faaliyet gösteren şirketi MST İş ve Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bursa'da düzenlenen, 14. Uluslararası...

MST İş ve Tarım Makinaları 6 Plus Serisi Bekoloder İle “İlk Yerli Bekoloder Simülatörü”nü sergiliyor

Sanko Holding'in iş makinaları sektöründe faaliyet gösteren şirketi MST İş ve Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bursa'da düzenlenen, 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarında, Gaziantep'teki tesislerinde ürettiği bekoloder (kazıcı yükleyici), telehandler (teleskopik forklift) ve mini ekskavatörün yanı sıra, Türkiye'nin ilk yerli bekoloder simülatörünü sergiliyor.

MST İş ve Tarım Makinaları Pazarlama Direktörü Levent Karaağaç, bekoloder simülatörünü, MST mühendislerinin katkısı ile iş makineleri eğitim simülatörleri geliştiren Sanlab Simulation firmasının hazırladığını söyledi.

Karaağaç, MST iş ve Tarım Makinalarının ürün geliştirme çalışmaları ile ürettiği 6 Plus serisi bekoloderi de Bursa Tarım Fuarında sergilediklerini belirterek, "Özellikle operatör konforuna odaklanarak geliştirilen 6 Plus serisi bekoloderde hava süspansiyonlu koltuk, derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon, hidrolik BOM kilidi, pilot kontrollü arka kazıcı joystickler ve geniş hacimli soğutmalı torpido ile operatörün çalışma alanı olan kabin içinde daha konforla seyahat etmesi ve çalışmasını sağlıyor. Ayrıca Türkiye'deki tek yerli üretici olarak 6 farklı boyutta (7 metreden-17 metreye kadar) teleskopik forklift üreten MST, bu fuarda da tarım sektöründeki ihtiyacı yönelik olarak ST9.35 teleskopik forkliftini sergiliyor. ST935 ile 8.70 metre mesafeye uzanan MST teleskopik forklift uzanma yüksekliğine bağlı olarak maksimum 3.500 kg yük kaldırma kapasitesine sahip. Tarım fuarına özgü sıfır kuyruk dönüşlü M28U mini ekskavatör, MST'nin, sektörün ihtiyaçlarına yanıt vermek için ürün geliştirmeye devam ettiğinin ifadesidir" dedi.

'Dünyadaki en iyi Bekoloder ve Telehandler simülatörü'

İş makinası sektörünün ihtiyaçlarından birisi olan eğitimli operatörler için geliştirilen Simpro3 simülatöre değinen Karaağaç, "Bursa Tarım fuarında sergilediğimiz bekoloder simülatörünün diğer simülatörlerine göre üstün tarafı; tamamen kendisine ait olan hareketli platform teknolojisi, en gerçekçi fiziğe sahip olması, elektronik altyapısıdır" şeklinde konuştu.

Karaağaç, simülatörde 12 saat eğitim alan operatörlerin, sahada iş makinaları ile daha rahat ve performanslı çalışabildiklerine vurgu yaptı.

Sanlab şirket yöneticilerinden Salih Kükrek ise simülatörde özellikle hareketli platform teknolojisinin MST'nin yaklaşımı sayesinde geliştirildiğinin altını çizdi.

MST İş ve Tarım Makinalarının, bu teknolojiyi istemesinin, kalite konusundaki ciddiyeti ve iradesini ortaya koyduğunu kaydeden Kükrek, "Operatörlerin beklenti ve ihtiyaçları dikkate alınarak simülatör üzerine uygulanması sağlandı. Böylece dünyadaki en iyi bekoloder ve telehandler eğitim simülatörleri üretildi" diye konuştu.

Özellikleri

Simülatör ile farklı senaryolarda eğitim verilebiliyor. Operatör ne kadar yakıt tüketiyor, makineye ne kadar zarar veriyor, işi ne kadar sürede yapıyor gibi bir çok kriterleri var. İşi doğru öğrettiği için hem iş hacmi artıyor hem de doğru alışkanlık kazandırıyor. Düz ve engebeli araziler olmak üzere çeşitli sürüşler, bir kazıcı yükleyici ve yükleyicinin yapabileceği tüm uygulamalar ve ataşman değiştirme, boru döşeme, hendek kazma, toprak yükleme, kazı gibi senaryolar var. Bunun yanında özellikle joystick kontrollerinde uzmanlaşmayı sağlayan dersler var.

16 Ekim'e kadar açık kalacak Bursa Tarım Fuarını ziyaret edenler, simülatörü kullanma imkanı buldular ve ödüllü yarışmalara katılma fırsatı buluyorlar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber