Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 14 Aralık 2017 - 17:33 Yorum: 0

MŞÜ Kütüphanesi öğrencilere ışık oluyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Merkezi Kütüphanesinde, öğrencilere ve personellere çağdaş bilgi aktarımı ve paylaşımı hizmeti sunuluyor.

MŞÜ Kütüphanesi öğrencilere ışık oluyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Merkezi Kütüphanesinde, öğrencilere ve personellere çağdaş bilgi aktarımı ve paylaşımı hizmeti sunuluyor.

9 bin 350 metrekare alan üzerine kurulu olan, basılı bilgi kaynaklarının yanı sıra elektronik ortamda sunulan veritabanları, abone olunan dergilerle öğrencilere ve personele çağdaş bir bilgi aktarımı ve paylaşımı hizmeti sunulan kütüphanede, aynı anda 600 kişilik çalışma alanı, sesli ve sessiz ders çalışma alanları bulunuyor. Kütüphaneyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan MŞÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mümtaz Aras, kütüphanede 63 bin materyalin olduğunu söyledi. Aras, "Öğrencilerimiz, açık raf sistemiyle, gelip raflardan kitaplarını alıp, mevcut ders çalışmalarımızda derslerine çalışıyorlar. İsteyen öğrenci ve akademisyen arkadaşlarımız raflardan kitapları alarak ödünç verme ve ödün alma raflarına gidip, orada ödünç kitabını alıp belirttiği sürede kitaplardan faydalanarak süresinde geri getirebilirler. İstenildiği zaman da sistemde süre uzatımı da yapabilirler" dedi.

Kütüphanenin, yeni kurulan diğer üniversitelere nazaran daha iyi durumda olduğunu vurgulayan Aras, şöyle konuştu:

"Bölgemizdeki nadir binalardan biridir. 4 katlı kütüphanemizin zemin katında konferans salonu, bilgisayar ve dil laboratuvarlarının yanı sıra ödünç alma ve ödünç verme reyonlarımız var. Laboratuarda öğrencilerimiz ücretsiz olarak bilgisayarlardan faydalanabiliyorlar. Kütüphanemiz, 08.00-19.00 saatleri arasında öğrencilerimize hizmet vermektedir. Diğer katlarda ise, idari bölümlerin yanı sıra değişik branşlardaki kitap reyonlarımız var. Ayrıca öğrencilerimizin grup çalışması yapabilecekleri odalarımız var. Kütüphanemizde hem sessiz çalışma ortamı da grup çalışma yapılabilecek alanlarımız mevcut."

Diğer kütüphanelerle ödünç sisteminin de olduğunu belirten Aras, "Kütüphanemiz bölgeye hitap edebilecek kapasiteye sahiptir. Öğrencilerimiz, akademik ve idari personellerimize hizmet sunmaktayız. Bunun diğer kurumlardan bize başvurup kütüphanemizden faydalanmak isteyenler de buradan faydalanabiliyor. Ayrıca kütüphaneler arası ödünç verme sistemimiz var. Öğrencilerimiz ve personellerimiz başka kütüphanelerde bulunan materyalleri talep ettiğinde, bizim aracılığımızla o materyalleri getirip onların hizmetine sunuyoruz. Daha sonra da kargoyla tekrar o kütüphaneye geri gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

MŞÜ Kütüphanesi öğrencilere ışık oluyor

MŞÜ Kütüphanesi öğrencilere ışık oluyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber