Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 23 Şubat 2018 - 14:03 Yorum: 0

MŞÜ Rektörü Polat’tan hendek ve çukurların açıldığı Varto ve Bulanık ilçelerine Yüksekokul

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Bulanık ve Varto ilçelerine yüksekokul açılması...

MŞÜ Rektörü Polat’tan hendek ve çukurların açıldığı Varto ve Bulanık ilçelerine Yüksekokul

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Bulanık ve Varto ilçelerine yüksekokul açılması talebinin onaylandığı müjdesini vererek, "Bölge gençlerinin kahve köşelerinde, dağlarda heder olmalarını, telef olmalarını biz istemiyoruz. Gençlerin akademik ortamlarda, entelektüel ortamlarda, bilimin ışığında geleceklerine güven duyarak, istikballerini belki de kendi emekleri ile kendi özel gayretleri ile oluşturacakları ortamlarda onları kazanmak istiyoruz" dedi.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, göreve geldiği günden bu yana Muş Alparslan Üniversitesine çeşitli bölümler ve meslek yüksekokulları kazandırarak hem vatandaşın kalbini kazandı hem de MŞÜ'yü bölgenin parlayan yıldızı haline getirdi. Bölge gençleri için YÖK Başkanlığının kapısını aşındıran MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, hendek ve çukurların açıldığı Varto ilçesine ve Bulanık ilçesine meslek yüksekokulları açılacağının müjdesini verdi. Yeni açılacak olan meslek yüksekokulları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının 22 Şubat 2018 tarihinde yapmış olduğu genel kurulda ilimiz için çok önemli bir karar alındı. Muş'un Bulanık ve Varto ilçelerinde uzun süreden beridir meslek yüksekokulu açılması için çalışmalarımız vardı. Hem Bulanık için hem Varto için bu talebimiz genel kurulda kabul gördü ve onayladı. İnşallah yakın zamanda bu iki meslek yüksekokulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ilçelerimize gerekli meslek yüksekokulu açılması için her türlü desteği vereceklerini söylediler. Halk olarak bu bölümlere sahip çıkacaklarını, gençlerimize sahip çıkacaklarını ve buna kefil olduklarını da söylediler. Bizde onların bu sözlerini bir taahhüt gibi kabul ettik ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Yekta Saraç beyefendiye giderek bölgenin ihtiyaçlarını makul bir çerçevede ifade ettik, halkın bu anlamda beklentilerini, bölgedeki gençlerin bu anlamdaki beklentilerini ve buradaki yapılacak çalışmaların bölgenin gençlerinin entelektüel kazanımlarına getireceği imkanları ve fırsatları izah ettik, açıkladık, kendilerinden bunu talep ettik, kabul ettiler. Ben bu anlamda Prof. Dr. Yekta Saraç beyefendiye Muş halkı adına, üniversitem adına teşekkür etmek istiyorum" dedi.

"Bölge gençlerinin kahve köşelerinde, dağlarda heder olmalarını, telef olmalarını biz istemiyoruz"

Gençlerinin kahve köşelerinde, dağlarda heder olmalarını, telef olmalarını istemediklerini ifade eden Rekör Polat, "Söz konusu meslek yüksekokullarının ilçelere birçok katkısı olacak. Elbette ki ekonomik anlamda katkıları olacak, çünkü buralara atanacak müdür, müdür yardımcıları, akademik personel, idari personelle birlikte buralarda önemli bir personel istihdamı söz konusu olacak. Aynı şekilde buraya gelecek öğrencilerle şehrin, ilçenin ekonomisine bir katkı sağlanacak, çünkü burada bölümler açıldıkça öğrenci sayısının artması da söz konusu olacak. Ama benim açımdan en önemli kazanım bölge gençlerine sahip çıkılmasıdır, bölgenin gençlerinin boş hevesler uğrunda, gel geç hevesler uğurunda ömürlerini tüketmelerini istemiyoruz. Bölge gençlerinin kahve köşelerinde, dağlarda heder olmalarını, telef olmalarını biz istemiyoruz. Gençlerin akademik ortamlarda, entelektüel ortamlarda, bilimin ışığında geleceklerine güven duyarak, istikballerini belki de kendi emekleri ile kendi özel gayretleri ile oluşturacakları ortamlarda onları kazanmak istiyoruz. Ben bunun daha büyük bir kazanç olduğunu ilçelerimiz için düşünüyorum" diye konuştu.

"Muş Alparslan Üniversitesi bölgenin parlayan bir yıldızı olacak"

Muş Alpaslan Üniversitesinin yeni bir üniversite olduğunu hatırlatan Rektör Polat, "Biz her zaman şu ilke ile çalıştık; üniversiteler daha yeni yeni kuruluyor dedik. Bu anlamda Muş Alparslan Üniversitesi de bölgenin parlayan bir yıldızı olacak. Kendi akranları içerisinde hem akademik personel sayısı itibarıyla hem açılan bölüm ve programları itibarıyla hem de nitelikli öğrencileri itibarıyla kısa süre içerisinde ismini duyuracağına inanıyorum. Bu anlamda sosyal etkinlikler açısından, kültürel etkinlikler açısından, sportif etkinlikler açısından zaten göz dolduran bir üniversitemiz ve göz doldurduğu içinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın bize inanılmaz bir desteği var ve güveni var. İnşallah biz bu güvene hak olmaya, layık olmaya çalışacağız. İnşallah bundan sonrada bu tür bölge için önemli olduğunu düşündüğümüz yeni programların, yeni bölümlerin açılması içinde elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

MŞÜ Rektörü Polat’tan hendek ve çukurların açıldığı Varto ve Bulanık ilçelerine Yüksekokul

MŞÜ Rektörü Polat’tan hendek ve çukurların açıldığı Varto ve Bulanık ilçelerine Yüksekokul

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber