Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Ekim 2016 - 16:09 Yorum: 0

MTOSB Başkanı Tekli: “Rusya’nın kısıtlamaları kaldırması sevindirici bir haber”

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Rusya lideri Vladimir Putin'in, yaş sebze ve meyve ithalatında kısıtlanmaları...

MTOSB Başkanı Tekli: “Rusya’nın kısıtlamaları kaldırması sevindirici bir haber”

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Rusya lideri Vladimir Putin'in, yaş sebze ve meyve ithalatında kısıtlanmaları kaldırdıklarını açıklamasının, narenciye üreticisi ve ihracatçısı için sevindirici bir haber olduğunu bildirdi.

MTOSB Başkanı Tekli, yazılı bir açıklama yaparak, "23. Dünya Enerji Kongresi" için Türkiye'ye gelen Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarını değerlendirdi. Putin'in, "Yaş sebze ve meyve ithalatında kısıtlamayı kaldırdık" açıklamasının bölge adına büyük önem taşıdığını belirten Tekli, "Narenciye sektörü bölgemiz açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamda Rusya Devlet Başkanının açıklamaları kentimiz adına önemli. Yaş sebze ve meyve ithalatında kısıtlamanın kaldırılması bölgemizde merakla beklenen bir haberdi. Narenciye sektöründe hasat dönemine girildiği şu günlerde yapılan bu açıklama üreticilerimiz ve ihracatçılarımız açısından sevindirici bir haber" dedi.

Putin'in, 24 Kasım'da düşürülen Rus uçağı sonrası yaşanan krizin ardından ilk kez Türkiye'ye gelmesinin iki ülke arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesi adına da büyük önem arz ettiğinin altını çizen Tekli, "İki ülke arasında hayati önem taşıyan konular var. Bu konular arasında da Mersin'i ve bölgemizi yakından ilgilendiren projeler bulunuyor. Her geçen gün gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisini, ihracat rakamlarını daha ileriye taşımak adına olumlu gelişmeler yaşanıyor. Gelişmeleri yakından takip ettiğimiz gibi oldukça önemli bulduğumuzu da buradan belirtmek istiyoruz. Biz sanayici iş adamları olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz ve çalışmaya, istihdam yaratmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber