Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Teknoloji 15 Mayıs 2018 - 14:48 Yorum: 0

MTOSB’de ’Üreten Gençlik Proje Sergisi’ açıldı

Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Üreten Gençlik Proje Sergisi" yoğun ilgi gördü.

MTOSB’de ’Üreten Gençlik Proje Sergisi’ açıldı

Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Üreten Gençlik Proje Sergisi" yoğun ilgi gördü.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "Üreten Gençlik Proje Sergisi', Vali Ali İhsan Su, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Defterdar Hatice İşcem Ercoşman, Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Hasan Gürbüz, "Milli eğitim temel kanununda bizlere verilen görevler ve misyonumuz gereği, Atatürk inkılaplarına ve Türk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, ailesini, vatanını seven, daima yükseltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren gençleri yetiştirmek, diğer taraftan ilgi, istek ve kabiliyetlerine göre meslek sahibi yaparak, kendisinin ve toplumun mutluluğu için beraber iş görme alışkanlığı kazanmış, problem çözme yeteneği gelişmiş, yeni teknolojileri kavrayıp üretime yansıtan öğrenci merkezli bir eğitimle kişilikli ve nitelikli gençler yetiştirmektir" dedi.

Okulun, OSB'ler içerisinde açılmış ilk olma özelliği taşıyan 7 yıllık bir maziye sahip, bütün sanayici ve iş adamlarının desteklediği proje tabanlı eğitim yapan bir kurum olduğunu vurgulayan Gürbez, "Mersin ve Tarsus'tan, 60'a yakın yerden öğrencilerimizi okulumuza taşıyor ve evlerine yönlendiriyoruz. Hiçbir şekilde öğrencilerimizden ücret almamaktayız. Bize desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüze, Mersin Valiliğimize, MTOSB yönetim kurulumuza, sanayici ve iş adamlarımıza, öğrencilerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Su, model aracı test etti

Etkinlikte öğrenciler, projelerini Mersin Valisi Ali İhsan Su ve beraberindeki heyete sundu. Yoğun ilgi gören projeler, Vali Su'nun ilgisini çekti. Projeler arasında en çok dikkat çekeni ise üzerinde uzun zamandır çalışılan model araba oldu. Mersin Valisi Su ve MTOSB Başkanı Tekli, tamamı öğrenciler tarafından üretilen model araba ile okul bahçesinde tur attı. Hayatı kolaylaştırmak adına birbirinden ilginç birçok projeye imza atan öğrenciler, özellikle kendi enerjisini üretebilen projeleri ile göz kamaştırdı. Mersin Valisi Ali İhsan Su projeleri inceledikten sonra öğrencileri tek tek tebrik etti.

Sergi ve atölyedeki incelemelerinin ardından okul bünyesinde oluşturulan "Edebiyat Sokağı'nın açılışı da Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. "Edebiyat Sokağı" kapsamında oluşturulan kütüphaneyi de ziyaret eden Vali Su, burada bir süre incelemelerde bulundu.

Yenilenebilir enerji çalışmaları kapsamında bitki köklerinden enerji üretmek amacıyla Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince okul bahçesinde oluşturulan serayı ziyaret eden Su, burada da incelemelerde bulundu. Öğrenciler Vali Su'ya yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, serada yetiştirilen meyve ve sebzeler dikkat çekti.

Sergi ziyaretlerinin ardından en iyi proje sahibi öğrenciler ödüllendirildi. Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun elinden aldı.

MTOSB’de ’Üreten Gençlik Proje Sergisi’ açıldı

MTOSB’de ’Üreten Gençlik Proje Sergisi’ açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber