Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ekim 2016 - 18:08 Yorum: 0

MTSAV Foça Şubesi açıldı

Yerel yönetimler konusunda çalışmalar yapan ve eğitime katkı sağlamayı amaçlayan ve Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı (MTSAV) Foça Şubesi,...

MTSAV Foça Şubesi açıldı

Yerel yönetimler konusunda çalışmalar yapan ve eğitime katkı sağlamayı amaçlayan ve Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı (MTSAV) Foça Şubesi, törenle açıldı.

MTSAV Foça Şubesi, düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine; vakfın kurucusu, başkanı ve halen Merkez Valisi olarak görevini sürdüren Dr. Mustafa Tamer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, MTSAV Foça Şubesi Başkanı Gülsen Yabacı ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile dernek gönüllüsü vatandaşlar katıldı. MTSAV Kurucusu ve Başkanı Dr. Mustafa Tamer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a, sağladığı katkılar için teşekkür belgesi sundu. MTSAV Foça Şubesi'ne bağış yapan üyelere teşekkür belgeleri takdim edildi. MTSAV Foça Şubesi Başkanı Gülsen Yabacı'nın yardımcılıklarını, Yeşim Genç ve Haluk Benli üstlenirken, yönetim kurulu; Ali Aktaş, Ayça Ünal, Bahriye Kondu, Baran Gezmiş, Bülent Turaban, Derya Demirağ, Hasan Kondu, Sema Işık, Sema Korkut, Şerife Köz ve Yaşar Söylemezoğlu'ndan oluştu. Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfı Foça Şubesi, Foça Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen balık halinin üst katındaki ofiste faaliyet gösterecek.

Kız çocuklarının eğitimine destek

Açılış konuşmalarında ilk olarak söz alan MTSAV Foça Şubesi Başkanı Gülsen Yabacı, "Vakfımız, tek yanlı siyasi ve ideolojik düşüncelere kapalıdır. Foça şubemiz, kadın odaklı ve kadın ağırlıklı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ve dünyada, etkin bir düşünce kuruluşu olmak, temel ve stratejik hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda ve Atatürk ilke ve inkılapları rehberliğinde, yolumuzda ilerliyoruz. Foça şubesi olarak üye sayımız 42'dir. Burs verdiğimiz 4 öğrencimiz bulunmaktadır. Öncelikli olarak başarılı olan ve gerçekten ihtiyacı olan kız çocuklarımıza burs vermek amacıyla çalışıyoruz. Ayrıca bu çocuklarımız için bağışçılarımızın da desteklerini alıyoruz. Hedef ve amaçlarımız doğrultusunda çeşitli etkinlik ve organizasyonlar düzenliyor ve sosyal medya hesabımızdan duyuruyoruz. Böylesine güzel ve anlamlı çalışmalar yapmak için bizi bir araya getiren Sayın Mustafa Tamer ve eşi Mübeccel Tamer'e, Kaymakamımız Sayın Niyazi Ulugölge'ye, çalışmalarımızda bize her zaman gerekli desteği veren Foça Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ'a, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yüksel Akar'a ve bağışçılarımıza, çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Toplum için bir şeyler yapmalıyız"

MTSAV Başkanı Dr. Mustafa Tamer de, "Topluma ve insanlarımıza faydalar sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Kendimiz için değil, toplum içinde bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bakın Foça'da bir avuç gönüllü insan bir araya gelmiş, daha vakıf bugün resmen başlamasına rağmen 4 öğrencimizi okutur haldeler. Destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir ülkede yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe önem vereceğiz. Ulu Önderimiz Atatürk, bize Türkiye Cumhuriyetini emanet etmiş. Herkes şunu bilsin ki Türkiye Cumhuriyetinin sahibi bizleriz. Sonsuza kadar da devam edecek inşallah. Ulu Önderimiz Atatürk'ü iyi anlamalıyız. Bu cumhuriyete sahip çıkacaksak, birbirimize kenetlenmekle olur. Gelin el birliği ile bu düşünceleri yaygınlaştıralım. Vakıf kültürü atalarımızdan kalmış, devletlerden de önemli. Vakfımız teknik ve bilimsel bir vakıftır. Tarafsız, oturmuş, sindirmiş bir vakıftır. Hiçbir siyasi düşünceye de ön yargıyla yaklaşmıyoruz. Vakfımızın Foça'da dal budak sarmasını, devam etmesini arzuluyoruz. Bu çalışmalarımızda gerçekten Sayın Başkanımız Gökhan Bey bize çok destek oluyorlar. Bu katkılarından ve yer tahsisinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimizi de kutluyorum. Gerçekten Türkiye'de örnek bir şube oldular. Yurt genelinde 93 şube ve temsilcilik açtık. Yurt dışında da, inşallah Kazakistan'da da yakında açacağız" diye konuştu.

"Önce insan, önce ahlak"

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise şunları söyledi: "Mustafa Tamer Stratejik Araştırmalar Vakfımız, Türkiye Cumhuriyetine bağlı ve Ulu Önderimiz Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında geliştirdiği vizyon doğrultusunda aktif biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde; önce insan, önce ahlak düşüncesini her zaman ön plana koymalıyız. Ulu Önderimiz, toplumda kadına büyük önem vermiştir. Vakfımız da bu önemin bilinci doğrultusunda, gençlerimize, kız çocuklarımıza, kadınlarımıza yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Her zaman vakfımızın yanındayız. Yapabileceğimiz her konuda onlara destek olacağız."

MTSAV

2009 yılında kurulan MTSAV, çeşitli alanlarda bilimsel yayınlar ve aktiviteler gerçekleştiriyor. Amaç; "Türkiye'de kamu yönetimi, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre yönelik olarak çeşitli konularda gerekli bilimsel araştırma ve çalışmaları yapmak" olarak açıklanıyor. Bu amaca yönelik olarak; "Belediye Zabıtası, İl Özel İdareleri, Doğal Kaynaklar Mevzuatı, Stratejik Planlama ve Performans Programı, Yerel Yönetimlerde İmar, Mahalli İdare Birlikleri, Yerel Yönetimlerde İnsan Kaynakları, Yerel Yönetimlerde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları" isimli 8 kitap yayınlanarak kamu yöneticileri ve üniversitelerin kullanımına sunuldu. MTSAV Kurucusu ve Başkanı Vali Dr. Mustafa Tamer ve konularında uzman vakıf üyeleri tarafından yapılan araştırmalar seminer ve toplantılarla davet alınan ilgili kurum personeline aktarılıyor.

MTSAV Foça Şubesi açıldı

MTSAV Foça Şubesi açıldı

MTSAV Foça Şubesi açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber