Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
Sami Er
Ekonomi 30 Ocak 2015 - 21:43 Yorum: 0

MTSO Ekonominin Yıldızları ödül töreni

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Çözüm sürecinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bir huzur getirmesiyle beraber ekonomideki rakamlar hep yukarıya doğru hareket etmiştir"

MTSO Ekonominin Yıldızları ödül töreni

MUŞ (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Çözüm sürecinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bir huzur getirmesiyle beraber ekonomideki rakamlar hep yukarıya doğru hareket etmiştir" dedi.  

Hisarcıklıoğlu, Muş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen "Ekonominin Yıldızları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısında artış yaşanmadığını belirterek, "Bir önceki yılla aynı ama Muş'ta yüzde 2 artış var. Türkiye'de, şirketleşme oranında yüzde 2 artış var. Muş'ta ise yüzde 5 artış var" diye konuştu.

Muş'un Türkiye'de tarihi bir anlam ifade ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Malazgirt Ovası, Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Bizans ordusunu mağlup ettiği, Mervana Aşireti ile birlikte bin yıl önce kardeşlik tohumlarının atıldığı yerdir aslında. Eğer bugün Anadolu, İslam ile tanıştıysa bu bin yıl önce atılan tohumun sonucudur" ifadesini kullandı.

Tarım ve hayvancılıkta Muş'un büyük potansiyele sahip olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, tarım ve hayvancılığa bağılı olarak sanayiyi de buraya getirmek gerektiğini söyledi. 

Hisarcıklıoğlu, Muş'un 6'ncı teşvik bölgesinde yer alan avantajlı illerden biri olduğunu vurgulayarak, "Muş, teşvikli yatırımların tutar bazında en çok faydalanan bölgedeki 4'üncü il. Diyarbakır, Erzurum ve Bingöl'den sonra Muş geliyor. Kişi başına düşen yatırımda ise Muş 2'nci konumda. Bölgenin, ilimizin ve Türkiye'nin zenginleşmesi için sanayiye ve imalat sektörüne teşvik çok daha fazla olması lazım"   

Muşlu sanayici ve iş adamlarının ortak problemlerinin çözüm süreci, siyasi kutuplaşma, demokrasi ve özgürlükler olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: 

"Bunlar sadece Muş'un değil tüm Türkiye'nin ortak problemi. TOBB olarak çözüm sürecine katkı sağlamak için biz de parmağımızı taşın altına koyduk. Özellikle akil adamlar heyetinde bizzat başkanlık yaparak rol aldım. İnsanlarla konuştuğunuz, fikirlerini aldığınız zaman hiç kimse ne çözüm sürecine karşı ne huzur sürecine ne de kardeş kanının akmamasına karşı. Huzur istiyoruz, huzur için siyasi kutuplaşmadan kesinlikle ayrışmalıyız. Muş ekonomisinin en önemli sorunu ilk olarak işsizlik, sonra huzur ve güven ortamı. Huzur olmazsa ticaret olmaz. Ticaretin olmadığı yerde zenginlik olmaz. Çözüm sürecinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bir huzur getirmesiyle beraber ekonomideki rakamlar hep yukarıya doğru hareket etmiştir." 

Türkiye ekonomisinde 1998-2002 yılları arasında kişi başına düşen milli gelirin 4 bin dolar seviyesinde olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "2002 sonunda ekonomideki reformlarla beraber tam 6 yılda Türk özel sektörü olarak ekonomi iki kat büyüdü. Tarihimizdeki en büyük başarı hikayemiz bu. Seçimler sonrasında kim iktidar olursa olsun ekonomideki yapılması gereken yapısal reformların yol haritası hazır" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından gelir vergisi rekortmenleri, kurumlar vergisi ve ihracat rekortmenleri ile en çok istihdam sağlayan firma, yılın girişimcisi gibi kategorilerde dereceye giren 24 iş adamı ve sanayiciye plaket verildi.

Ödül törenine, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve sanayiciler katıldı.   

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber