Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

MTSO, işadamlarını DMO temsilcileriyle buluşturdu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), KOBİ'lerin kamuya daha fazla ürün satabilmelerine olanak sağlamak amacıyla Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ortaklığında...

MTSO, işadamlarını DMO temsilcileriyle buluşturdu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), KOBİ'lerin kamuya daha fazla ürün satabilmelerine olanak sağlamak amacıyla Devlet Malzeme Ofisi (DMO) ortaklığında "Müşterin Kamu Olsun" konulu tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, işadamlarını DMO temsilcileriyle buluşturdu.

MTSO ile DMO işbirliğinde MTSO'da gerçekleştirilen toplantıya, DMO İnsan Kaynakları Daire Başkanı Cumali Küçük ile Mersin Teşkilat Müdürü Levent Tuğ katıldı. Toplantının açılışında konuşan Cumali Küçük, DMO'nun 2015-2019 Dönemi Stratejik Planı hakkında MTSO üyelerini bilgi verdi. Bu dönemde tedarik sürecine daha fazla KOBİ'nin katılımını teşvik ederek ürün ve tedarikçi portföyünün nicelik ve nitelik bakımından gelişmesine katkı sağlayacaklarını kaydeden Küçük, bu sayede yerli üretimi destekleyerek sürdürülebilir rekabet ortamı oluşturmak istediklerini bildirdi. Dünya genelinde gelişmiş ülkelerin kamu alımlarında stratejik hedeflerini belirlerken sadece fiyat ve kalite dengesi odaklı hareket etmediğini vurgulayan Küçük, KOBİ'lerin desteklenmesi, yerli üretimin teşviki, çevresel faktörler gibi unsurların da dikkate alındığı bir yöntemin izlenmeye başlandığını dile getirdi. OECD ülkelerinin yaklaşık yüzde 70'inin bu politikayla hareket ettiğine dikkat çeken Küçük, DMO'nun da çalışmalarını bu çerçevede sürdürdüğünü ifade etti.

DMO Genel Müdürlüğü ile KOSGEB arasında 2013'te imzalanan işbirliği protokolünün bu yıl hedefler çerçevesinde revize edildiğini bildiren Küçük, "Bu kapsamda tedarik ettiğimiz ürünlerde yerlilik oranlarının artırılması ve KOBİ'lerin desteklenerek ekonomiye daha fazla katkı sağlamaları amacıyla bugünkü gibi konferanslar düzenlenmeye başlanmıştır. Bu sayede DMO tedarikçisi olmanın, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay ve en güvenli yolu olduğu, Genel Müdürlüğümüz katalog sistemine girme koşulları ve bu sistemin tedarikçilere hangi avantajları sağladığı hakkında bilgiler verilmektedir" dedi.

Tuğ: "Bin civarında tedarikçi ile çalışıyoruz"

Mersin Teşkilat Müdürü Levent Tuğ ise DMO'nun çalışmaları hakkında bilgi vererek DMO Katalog Sistemi'ne girme koşullarını anlattı. KOBİ'ler için kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay ve güvenli yolunun DMO tedarikçisi olmaktan geçtiğini vurgulayan Tuğ, KOBİ'lerin desteklenerek ekonomiye daha fazla katkı sağlamasını istediklerini söyledi. Bin civarında tedarikçi ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Tuğ, bu rakamı artırmak istediklerini, bu nedenle mevzuat doğrultusunda tedarikçilerin karşılaştığı sorunları giderip uzun süreli ortaklıklar kurmayı hedeflediklerini söyledi.

Tuğ, DMO'nun tedariğini yapabileceği mal ve ürün grupları ile ilgili de şu bilgileri verdi: "Aydınlatma cihazları ve ısıtma-soğutma araçları, büro makineleri ve ev aletleri, bilişim ürünleri, bilgisayarlar, yazıcılar, görsel cihazlar, ofis otomasyonu hariç paket program yazılımları, basılı formlar, bildirim ve beyanname çeşitleri, temizlik malzemeleri ile temizlik araç ve ekipmanları. Kırtasiye ve büro malzemeleri, büro mefruşatı, kağıt, karton, mukavva mamulleri, giyim eşyaları ve tamamlayıcı aksesuarlar. Taşıt ve iş makineleri (bisiklet dahil), nakil vasıtalarının iç ve dış lastikleri ile aküleri, tıbbi cihazlar ve hastane mefruşatı."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber