Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Haziran 2016 - 10:28 Yorum: 0

MTSO’dan İngilizce Ve Matematikte Başarılı Öğrencilere Eğitim Ödülü

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), İngilizcede başarılı olan öğrencileri İngiltere'de dil eğitimi, matematikte başarılı olan öğrencileri ise matematik...

MTSO’dan İngilizce Ve Matematikte Başarılı Öğrencilere Eğitim Ödülü

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), İngilizcede başarılı olan öğrencileri İngiltere'de dil eğitimi, matematikte başarılı olan öğrencileri ise matematik sertifika programı ile ödüllendirdi.

MTSO'nun eğitime verdiği destekler sürüyor. Bu kapsamda, Kadri Şaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde matematik branşında başarılı öğrenciler Matölye'de 15 günlük matematik sertifika programına katıldı. İngilizcede başarılı öğrenciler ise yaz döneminde İngiltere'de katılacakları 15 günlük dil eğitimiyle ödüllendirildi.

MTSO tarafından ödüllendirilen öğrenciler, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'u ziyaret etti. Ziyarette, Matölye'de eğitim alan Tolga Himalay ile Cihan Özkarakaş'a katılım belgelerini Başkan Aşut, Matölye Kurucusu ve Matematik Öğretmeni Talip Cengiz ile birlikte verdi.

Ziyarette, "Sizlerden birinin bilim insanı olmasını istiyorum" diyen Aşut, özellikle bir yabancı dil bilmenin önemi üzerinde durdu. Aşut, "Kendi işinizi görecek kadar yabancı diliniz olmalı. Yabancı diliniz olursa daha çok araştırma yapabilirsiniz. Başkalarından bir şey beklemek yerine daha süratli hareket edebilirsiniz" dedi.

Teknolojinin hızlı gelişmesine karşı, iletişimin hiçbir zaman yok olmayacağını belirten Aşut, teknolojinin verilen komutlardan oluştuğunu, buna karşın insanlar arası iletişimin ise dille başladığını kaydetti.

Matematik öğrencilerinin sertifikalarını alması yanı sıra ziyarete gelenler arasında İngilizce sınavında dereceye girerek İngiltere'ye gitmeye hak kazanan Nuh Harouki ile Gamze Beğendi de vardı. Harouki ile Beğendi'nin de aralarında bulunduğu gruba, biri Kadri Şaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diğeri Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 4 öğrenci yaz döneminde İngiltere'nin Brighton kentinde gerçekleşecek yaz okuluna katılacak. 2 haftada 32 saat İngilizce dersi görecek olan öğrenciler İngiliz ailelerin yanında konaklayacak. Öğrenciler, eğitimin yanı sıra sosyal aktivitelere katılıp şehir turu da yapacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber