Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:33 Yorum: 0

Mudanya Esnaf Odası’ndan 500 Bin Euro’luk Proje Ortaklığı

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Halkidiki Ticaret Odası 500 bin Euro'luk Avrupa Birliği (AB) projesine ortak olup, Yunanistan ile Mudanya esnafı arasında...

Mudanya Esnaf Odası’ndan 500 Bin Euro’luk Proje Ortaklığı

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Halkidiki Ticaret Odası 500 bin Euro'luk Avrupa Birliği (AB) projesine ortak olup, Yunanistan ile Mudanya esnafı arasında ekonomik işbirliğinin güçlenmesi için adımlar atttı.

Mudanya Esnaf Odaları Başkanı Emir Ali Usta'nın davetlisi olarak Yunanista'nın Halkidiki Bölgesinin Ticaret Odası Başkanı Glikis Georgios ve yönetim kurulu üyeleri Mudanya'ya geldi. Halkidiki Ticaret Odası Başkanı Georgios, ülkesindeki ekonomik krize dikkat çekerek, Mudanyalı işadamları ve esnaflarına ekonomik işbirliği çağrısında bulundu. Georgios, "Atalarımızın daha önce burada yaşadığı için başta kültürlerimiz olmak üzere ortak birçok yönlerimiz var. Zeytin ve zeytinyağı ile süt ve süt ürünleri konusunda üretimimiz oldukça fazla. Klipte gördüğün gibi uzun bir sahil şeridimiz ve temiz denizlerimiz var. Turizm alanında çok önemli yatırımlarımız var. Sizlerinde bizzat gelerek bu çalışmalarımızı yerinde görmenizde yarar var diye düşünüyorum" diye konuştu.

Mudanya Ensaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, "Yunanistan ile dost ve kardeş ilişkilerimiz devam ettiği sürece ekonomik işbirliği de sağlanacaktır. Mübadele sonucu her iki taraftan yaşanan göçler sonucu atalarımızdan bir ortak nokta ve geride bırakılan hatıralarımız var. Yunanlı dostlarımızın hazırladığı 500 bin Euro'luk projeye ortak olmakla Mudanya'mızda odamıza kayıtlı esnaflarımızın, zeytin ve zeytinyağı üreticilerimizin karlı çıkmasını umut ediyoruz" dedi.

Mudanya Esnaf Odası’ndan 500 Bin Euro’luk Proje Ortaklığı

Mudanya Esnaf Odası’ndan 500 Bin Euro’luk Proje Ortaklığı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber