Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Mudanya'da afetlere müdahale tatbikatı

BURSA (AA) - Bursa Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bağlı 30 kişilik ekip, Mudanya ilçesindeki Şükrüçavuş Sait Eroğlu İlkokulu'nda öğrencilere yönelik afetlere müdahale tatbikatı...

Mudanya'da afetlere müdahale tatbikatı

BURSA (AA) - Bursa Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bağlı 30 kişilik ekip, Mudanya ilçesindeki Şükrüçavuş Sait Eroğlu İlkokulu'nda öğrencilere yönelik afetlere müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

AFAD Birim Amiri Hilmi Sakarya tarafından bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra tatbikatı izledi.

Sakarya, şöyle konuştu:

"Temel afet bilincini uygulamalı anlatıp göstermek için okul yönetiminin çağrısı üzerine minik öğrencilerimize aktarmak için buradayız. Deprem öncesi, anı ve sonrası yapılması gereken pozisyonları ve alınacak önlemleri birebir anlattık. Tatbikatlarımızda sınıflarda mahsur kalanları pencerelerden indirme pozisyonları, yaralı kurtarma operasyonları ekip arkadaşlarımızca miniklere uygulamalı olarak anlatılıp uygulandı. Sınıflardaki eğitimlerde ise deprem anında öğrencilerimiz sınıf içinde başlarını ellerinin arasına alarak çömelip sıraların altında deprem sireni bitene kadar beklenmesi gerektiği, siren sona erdiğinde panik yapmadan sakin bir şekilde okulu terk etmeleri konusunda bilgiler verilip bilinçlendiriliyorlar."

Okul Müdürü Yasemin Çiftçi, minik öğrencilere deprem bilinci ve deprem bitiminde okulu sınıfları nasıl terk edecekleri konusunda bilinçlendirmek için AFAD’dan konu ile ilgili destek istediklerini, bu bilinci oluşturmak için de bu tür etkinlik ve tatbikatları sık sık tekrarlayacaklarını belirtip, önemli olan öğrencileri küçükken eğitmek olduğunu dile getirdi.

Tatbikat sonra minik öğrenciler AFAD standında bu tür olaylarda kullanılan aletleri incelediler.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber