Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

Mudanya'da sendika ve oda üyelerinden eylem

BURSA (AA) - Mudanya ilçesinde, bir grup sendika ve oda üyesi, taşeron uygulamalarına tepki amacıyla eylem yaptı.Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Emekli-Sen, Tekstil-Sen...

Mudanya'da sendika ve oda üyelerinden eylem

BURSA (AA) - Mudanya ilçesinde, bir grup sendika ve oda üyesi, taşeron uygulamalarına tepki amacıyla eylem yaptı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Emekli-Sen, Tekstil-Sen ve Genel-İş sendikaları ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bünyesindeki odalardan bir grup üye, belediye önünde toplandı.

DİSK Güney Marmara Temsilcisi Ayhan Ekinci, grup adına yaptığı açıklamada, Karaman'ın Ermenek ilçesinde, maden ocağındaki kaza sonucu 18 işçinin halen çıkarılamadığını hatırlattı.

Taşeronlaşmanın büyük tehdit oluşturduğunu savunan Ekinci, şöyle konuştu:

"Taşeronlaşma, güvencesiz, sendikasız çalışmanın simgesi haline gelmiştir. Madencilik sektöründe işçi sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarının geldiği nokta, iş verenin ağzından ifade edilen şu sözler çok düşündürücüdür; 'Kaçarsan kurtulursun.' Taşeron ve güvencesiz çalışma, tek kelime etmeyen, bütün suçu ve sorumluluğu işçilere yıkan, ahlak ve normlardan yoksun bu sermaye düzeni daha kaç can alacaktır? Ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği çökmüştür. Bu konuda taşeron ve güvencesiz çalışma ilişkilerine tek laf etmeyen bütün kesimler, bu cinayetlerin baş sorumlularıdır. Türkiye'de artan iş cinayetlerini durdurmak için yapılması gerekenler bellidir ve DİSK bunları yıllardır ifade etmektedir. Artık yeter. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun. Acilen tüm madenleri kamunun işleteceği ilan edilmeli, taşeron düzenine son verilmelidir."

Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

 

ETİKETLER: Ermenek
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber