Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Haziran 2021 - 14:08 Yorum: 0

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş törenle anıldı

Mudanya'nın İngilizler tarafından işgali sırasında 25 Haziran 1920 tarihinde bağımsızlığa giden yolu açan Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşları,...

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş törenle anıldı

Mudanya'nın İngilizler tarafından işgali sırasında 25 Haziran 1920 tarihinde bağımsızlığa giden yolu açan Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşları, şehit edilişlerinin 101. yılında İskele Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşları, şehit edilişlerinin 101. yılında İskele Meydanı'nda Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.Şükrü Çavuş adına yapılan Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törene Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, gaziler ve şehit yakınları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mudanya Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, şehitler adına dua ile devam etti. Tek Kişilik Direniş ve Kuva-yi Milliye isimli tiyatral gösteri ve canlı heykel performansına ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm şehitlerimize ne kadar şükretsek azdır. Onların bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni biz koruyacağız.Birlikte bu vatanın bağımsızlığa kavuşması için gözlerini kırpmadan canlarını vermişler. Bizler de onların emanetini sonsuza dek yaşatmak için çalışacağız. Başta Şükrü Çavuş olmak üzere Mudanyamızın kurtuluşunda canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla, şükranla anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar Şükrü Çavuş Anıtı'na karanfil bıraktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber