Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Ocak 2018 - 12:24 Yorum: 0

Müdür İlci’den yarıyıl tatili için tavsiyeler

Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. yarıyıl tatilinin yarın karne dağıtımından sonra başlayacağını hatırlatarak,...

Müdür İlci’den yarıyıl tatili için tavsiyeler

Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. yarıyıl tatilinin yarın karne dağıtımından sonra başlayacağını hatırlatarak, öğrenci ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü İlci, 2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. kanaat dönemini bitirmeye yaklaştıklarını söyledi. Milli eğitim olarak başarıyı arttırmak için her zaman daha iyiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden İlci, "Daha nitelikli bir eğitim için çabalıyoruz. Hiç şüphe yok ki; başlangıcı olan her şeyin bir sonu da vardır. Bu dönemin mutlu, huzurlu ve başarılı bitirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Dünyanın en şerefli ve ağır görevini ifa etmektesiniz. Geleceğimizi inşa etme yolunda, eğitim adına yaktığınız meşaleyi sonsuza dek taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çıktığımız bu yolda birlikte çalışacak, omuz omuza yürüyeceğiz. İlimizin, ülkemizin kalkınması, refaha kavuşması ve sevgili çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması için gecesini gündüzünüze katarak çalıştığınız için hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Muasır medeniyet yolundaki yolculuğumuzun en önemli destekçisi hiç şüphe yok ki sizlersiniz. Bu yoldaki tüm çabalarınız takdire şayandır" dedi.

"Çocuklarımızın başarısı sadece karne notlarından ibaret değil"

Velilere de çeşitli tavsiyelerde bulunan İlci, "Büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı çağın değerlerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyor, her bir öğrencimize bireysel farklılıklarını dikkate alarak ve özel olduklarını hissettirerek yaklaşıyoruz. Çünkü her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir. Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar iyi bir insan olması ve nitelikli bir insan olarak yetişmesi de bizim için çok önemli. Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Gerçek başarı ikisini birleştiren tutumdur. Öğrencilerimizin notları ne olursa olsun onlar bizim ömür boyu çocuklarımız olarak kalacaklardır. Çocuklarınızın okuması için elinizden geleni yaptığınızı biliyoruz. Ancak her öğrencinin çok başarılı olması pek mümkün değildir. Bu sebeple çocuğunuzun karnesini değerlendirirken onu bir başkasıyla kıyaslamayın. Bu kıyaslama onu başarılı kılmayacaktır. Karnedeki notlar; öğrencinin öğrenip öğrenmedikleriyle ilgilidir. İkinci yarıyılda yapılabileceklerimiz ile birlikte konuşmamız, öğrencimizin başarısı için daha önemli olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Çağımız bilgi çağı. Bu nedenle okuyan, araştıran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olmanız, geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır" diyen İlci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Unutmayın ki hiçbir başarı tesadüfi değildir, başarı düzenli ve sürekli çalışmayla gelir. Sizler geleceğimizin teminatısınız, gelecekte yaşanılabilir yarınlar sizin başarılarınıza bağlı olacaktır. Bu sebeple kendinizi asla küçük görmeyin. Sizler yarının öğretmenleri, mühendisleri, doktorları, savcıları, yani geleceğe yön veren değerli şahsiyetleri olacaksınız. Sevgili öğrenciler, bu ülkenin yarınları sizlersiniz. İnanıyorum ki sizler, milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihine, milletine ve devletine sahip çıkan gençler olarak yetişeceksiniz. Başarılarınızın artarak devamını diliyor, sizlerle gurur duyduğumuzu ve her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bu tatil döneminde bol bol kitap okuyun, sevdiklerinize zaman ayırın, eksikliğini gördüğünüz dersler için yeni planlar yapın. Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler, sevgili öğrenciler hepinize iyi tatiller diler, sevdiklerinizle huzur ve mutluluk dolu günler dilerim."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber