Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Nisan 2014 - 10:08 Yorum: 0

Mudurnu'da turizm çalışmaları

Mudurnu Belediye Başkanı İnegöl:

Mudurnu'da turizm çalışmaları

BOLU (AA) - Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, "Tarihi evlerin restorasyonu konusunda çalışmalar yürütülüyor" dedi.

İnegöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Osmanlı kasabası Mudurnu'da 381 tescilli binanın olduğunu söyledi.

Tarihi binalara yönelik üniversitelerle ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan İnegöl, şunları kaydetti:

"Tarihi evlerin restorasyonu konusunda da çalışmalar yürütülüyor. Bu restorasyon işlerini sponsorlara yaptırmak istiyoruz. Tarihi evleri restore ettirecek firmalar yaptığı işleri faturalandırdığı zaman masrafları vergiden düşüyor. İlçemizde bulunan tesis sahipleriyle de görüşmelerimiz oldu. Görüştüğümüz firmalar önerilerimize sıcak bakıyor. Abant'ta bir çalıştay düzenleyeceğiz. Buradan çıkacak olan kent yönetim planı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mudurnu hem yurt içinde hem de yurt dışında kendini çeşitli etkinliklerle tanıtma fırsatı bulacak."

İnegöl, Mudurnu'nun Tarihi Kentler Birliği'ne üye olduğunu hatırlatarak, "Birliğe üye belediyelerin kendisinin tanıtımı için genel bir çalışma yapılıyor. Tarihi Osmanlı kasabamızın dikkat çeken her yerini  görüntüleyip slayt halinde birliğe göndereceğiz" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber