Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 12 Mayıs 2016 - 12:53 Yorum: 0

Müezzinoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Cevap

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine kan dökmeden geçilemeyeceği yönündeki sözlerine...

Müezzinoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Cevap

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine kan dökmeden geçilemeyeceği yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

Bursa'da Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'nda konuşan Bakan Müezzinoğlu, TOBB'un Genel Kurulu'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili, "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerini değerlendirdi. Müezzinoğlu, "Türkiye'nin güçlü, siyasi istikrarlı, sağlıklı bir yönetim dönemine ihtiyacı var. Türkiye siyasi kavgaların bedelini çok ağır ödedi. 70'li yıllarda o bedeli ödedik. Bu bedeli canlarla ödedik, annelerin gözyaşları ile ödedik. Milletimizin geri kalmışlığı ile ödedik. 80'li, 90'lı yıllarda farklı süreçlerin bedellerini ödedik. Üniversite kapılarında kız çocuklarımızın başörtüleri ile uğraşan bir zihniyetin ağır bedelini ödeyerek bugünlere geldik. Ne yazık ki bu dar görüşlü düşünce, bu ülkenin güçlü sistemiyle ilgili itirazlarınız olabilir ama kan dökülür diyebilecek kadar bir düşüncenin bu kürsülerde siyasetçiler tarafından konuşuluyor olması da bu ülkenin ayrı bir şanssızlığıdır. Esasında bugün geldiğimiz noktanın neden bu noktada olduğunu gösteren bir cümlelerdir bu. Bu millet bu bedelleri ödediği için bu süreçleri aşacaktır. Vicdanı ile, sağduyusuyla, ferasetiyle aşacaktır" şeklinde konuştu.

"150 yıldır kaybettiğimiz çok önemli değerler oldu. Daha çok birilerinin peşinde giden, birilerinin yaptığını tüketen bir toplumduk" diyen Müezzinoğlu, gençlerin bir zamanlar sağcı-solcu, faşist tartışmalarına kurban gittiğini hatırlattı. 70'li ve 80'li yıllarda gençlerin birbirlerini öldürttüğü bir süreci yaşadığımızı aktaran Müezzinoğlu, "Bu ülkenin gençleri faşist damgasıyla öldürüldü. Çatışma ve ayrışmaların ağır bedellerini ödedik, ama dünyanın ürettiklerini de tüketerek bunu marifet saydık. Kolumuza taktığımız saat ve son dönemlerdeki kullandığımız telefonun markaları ile kimliğimizi oluşturmaya çalıştık. Bu durum, bu millete yakışan bir durum değil" dedi.

Türkiye'nin son 10 yıldır Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiğini hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Önceleri milli gelirimizin neredeyse binde ikisini Ar-Ge'ye ayırıyorduk. Bugün milli gelirin yüzde birini ayırıyoruz. 2023'te milli gelirin yüzde üçünü Ar-Ge'ye ayıracağız. Yeniden akıl ve gönül dinamiklerini devreye sokarak milletimizin yarınlarını bugünden daha iyi yapmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ar-Ge proje pazarına en fazla proje veren firmalara ödül verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber