Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sinema 07 Kasım 2015 - 13:23 Yorum: 0

MUFF adına kayısı bahçesi oluşturuldu

Malatya 6. Uluslararası Film Festivali kapsamında Yeşilyurt Onbin Konutlar Mevkiinde Kayısı Bahçesi oluşturuldu.

MUFF adına kayısı bahçesi oluşturuldu

Malatya 6. Uluslararası Film Festivali kapsamında Yeşilyurt Onbin Konutlar Mevkiinde Kayısı Bahçesi oluşturuldu. Yeşilyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda oluşturulan Kayısı Bahçesinin fidanları festivale katılan sanatçılar tarafından dikildi.

Kayısı Bahçesinin fidan dikim törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, Sanatçılar Serdar Gökhan, Perihan Savaş, Selda Alkor, Suzan Kardeş, Yazar Agâh Özgüç, birçok sanatsever ve vatandaş katıldı.

Kamçı’nın Gözyaşları…

Katılan bütün sanatçıların kendi isimlerini taşıyan fidanları diktiği törende Malatya Valisi Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı, adına dikilecek olan fidanı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden yeğeni Dr. Ahmet Volkan Başaran’a ithaf etti. Gözyaşları içinde fidanın can suyunu veren Kamçı duygusal anlar yaşattı.

Yeşilyurt Belediyesinden 20 Dönümlük Kayısı Bahçesi

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Tavşantepe mevkiinde 20 dönümlük bir alanın da Malatya Uluslararası Film Festivali için tahsis edildiği ve önümüzde ki yıldan itibaren her yıl onur konukları adına kayısı fidanı dikileceği ifade edildi.

Programdan sonra Merhum Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Parkında dinlenen sanatçı ve protokol Türk Kahvesi içerek, Yeşilyurt hakkında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan bilgiler aldılar. Bu arada Film Festivali kapsamında Malatya’da bulunan TRT GAP radyosunun program yapımcıları sanatçılar Serdar Gökhan, Perihan Savaş ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın da yer aldığı canlı yayın gerçekleştirildi. Sanatçılar canlı yayında Başkan Polat’a Kiraz Festivaline katılma temennisinde bulundular. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber