Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sinema 07 Kasım 2015 - 02:23 Yorum: 0

MUFF'da kırmızı halı yerine siyah halı!

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde konuklar bir sürprizle karşılaştılar.

MUFF'da kırmızı halı yerine siyah halı!

MALATYA - Bu yıl 6.’sı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde konuklar bir sürprizle karşılaştılar. Terör olayları nedeniyle hayatını kaybeden asker, polis ve vatandaşlarımız için bu sene Malatya Uluslararası Film Festivali’nde kırmızı halı yerine siyah halı kullanıldı.

Geçtiğimiz günler boyunca meydana gelen terör saldırıları sebebiyle yaşadığımız acılar, tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Geçtiğimiz yıllarda konuklarını kırmızı halı ile karşılayan Malatya Uluslararası Film Festivali ise yaşanan acılara saygı ve minnet çerçevesinde kırmızı halı yerine siyah halı kullandı.

Festival ve ödül programları için hazırlanan programların sembolik bir ifadesi olan kırmızı halının bu sene şehitlere minnet adına siyah olması konuklardan da tam not alırken, açılış programında sinema ve sanatın iyileştirici gücüne sık sık vurgu yapıldı.

SAYGI VE MİNNET GÖSTERGESİ

Bu sene 6.’sı düzenlenen film festivalinin açılış programı 6 Kasım akşamı düzenlendi. Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen festival, büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı.

Diğer yıllardan farklı olarak bu sene festivalde konuklar kırmızı halı yerine siyah halı ile karşılaştılar. Yaşanan terör olayları sebebiyle hayatını kaybeden polis, asker ve vatandaşlarımız için saygı ve minnet göstergesi olarak yapılan bu değişiklik, kamuoyunun da takdirini topladı.

KONUKLAR DA SİYAH GİYDİLER

Yine terör olaylarında hayatını kaybeden insanların anısına saygı ve minnet için yapılan bu inceliğe, festivale gelen konuklar da siyah giyerek destek oldular. Bu tür organizasyonların sembolik ifadesi olan kırmızı halının bu sene siyah olmasının büyük bir incelik olduğunu ifade eden konuklar, büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

muff-001.jpg

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, sinemanın işlediği temayı izleyenlere birebir hissettirebilme özelliğiyle önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Sinemanın dili, dini, fikri ve rengini gözetmeksizin bütün insanlara aynı temelde birleştiren, insanlığın ortak dili olabilen büyülü bir dünyanın adı olduğunu aktaran Kamçı, "Sinema, ülkelerin, toplumların ve kültürlerin kendilerini ifade etme imkanı bulabildikleri kıymetli bir mecradır. Bu açıdan bakıldığında sinemanın bölgesel ve küresel barışa önemli katkılar sağlayacağı bir potansiyeli olduğu şüphe götürmez bir gerçektir" dedi.

Kamçı, insanlar arasındaki görünmez duvarları ortadan kaldırmanın ve uluslararası barış ve hoşgörüyü sağlamanın en kestirme yolunun sinema olduğunu bildirerek, sanata, sanatçıya ve gençlere sanat eğitimlerine gereken önemin verilmesinin çağdaş bir toplum olmanın ön şartları arasında yer aldığını ifade etti.

Onur ve emek ödülleri 

Konuşmaların ardından Türk Sineması oyuncuları Perihan Savaş ve Serdar Gökhan ile yönetmen Eldar Shengelaia onur, sinema yazarı ve tarihçisi Agah Özgüç ile makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş'e emek ödülleri verildi.

6 Kasım akşamı açılış programıyla başlayan Malatya Uluslararası Film Festivali, 12 Kasım akşamı Ödül Töreni ile sona erecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber