Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 12:08 Yorum: 0

Müftü Güngör’den ‘Kurban’ uyarısı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kesilecek kurbanlarla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan Elazığ Müftüsü Peyami Güngör,...

Müftü Güngör’den ‘Kurban’ uyarısı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kesilecek kurbanlarla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, iki veya tek gözü kör, çok zayıf, kulak ile kuyruğunun yarısından fazlası kopmuş ve dişlerinin yarısından fazlası düşmüş olan hayvanların kurban olamayacağını söyledi.

Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kesilecek kurbanlarla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Kurbanın Allah'a yakınlık sağlamaya vesile olan bir ibadet olduğunu aktaran Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, "Kurban Allah'ın rızasını elde etmek için ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli bir hayvanı usulüne göre boğazlamaktır. Her hayvan kurban olmaz. Koyun, keçi, sığır, manda ve deve kurban olabilecek hayvanlardır. Bu hayvanların hem erkekleri hem dişileri belirli bir yaşa geldikten sonra kurban olurlar. Kurban edilen hayvanlardan sığır, manda ve deve 7 hisseye kadar kurban olabilir. 7 kişi kestiğinde hayvan 7'ye bölünür ama bölünme işinin hassas olması gerekir. Göz kararıyla değil de tartılarak bölünmesi lazım" dedi.

Kurban olacak hayvanda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Güngör, " 2 ve ya tek göz kör, çok zayıf, kulak ile kuyruğunun yarısından fazlası kopmuş ve dişlerinin yarısından fazlası düşmüş olan hayvanlar kurban olmaz. Kurbanın kesme işi de önemlidir. Kurban edilen hayvanlara eziyet vermeden, canını acıtmadan kesilmesi gerekir. Bıçağı hayvana göstermeden kesilmelidir. Bayram namazı kılındıktan sonra kurbanlar kesilmeye başlar. Bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günlerinde kurban kesilebilir. Kurbanın etini 3'e bölmek gerekir. Yani kurbanın bir kısmı evin kendisine, bir kısmını fakir fukaraya dağıtılır ve bir kısmı da komşulara, gelen misafirlere ikram edilir. Kurban kesen kişi çok zenginse kurbanın hepsini de fakirlere dağıtabilir. Çünkü daha sonrada et alma imkanına sahiptir" diye konuştu.

Müftü Güngör’den ‘Kurban’ uyarısı

Müftü Güngör’den ‘Kurban’ uyarısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber