Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Muğla Valisi Çiçek, Bodrum'da

Vali Çiçek:

Muğla Valisi Çiçek, Bodrum'da

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, 2014 yılında Muğla'ya hem havadan hem de denizden gelen turist sayısının 3 milyon 400 bine yakın olduğunu bildirdi. 

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bodrum ilçesine gelen Vali Çiçek, Bodrum Kalesi'ni gezerek kaledeki İngiliz Kulesi'nde turizm ve diğer konularda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bodrum'un tarihsel olarak eskiye dayandığını anlatan Çiçek, ilçenin doğası, denizi ve insanlarıyla güzellik sunan bir yer olduğunu söyledi.

Bodrum Kalesi'nde birçok ziyaretçiyle karşılaştığına değinen Çiçek, "Buraları gözümüz gibi koruyoruz. Burada çalışanların tarihi bilgilerini vermelerini özellikle takip ediyoruz. Yeterli olmayan personel varsa da o görevden alıyoruz. Eksik bilgilerle kimseyi çalıştırmıyoruz" dedi.

Geçen yıl Muğla'ya gelen yabancı turist sayısını açıklayan Çiçek, şunları kaydetti:

"Hem havadan hem de denizden gelen turist sayısı 3 milyon 400 bine yakın. Bir yabancı turistin Türkiye'ye bıraktığı para yaklaşık 700 dolardır. Bunu gelen turistle çarptığımız zaman 3,5 milyar dolar tutuyor. Bu az bir para değil. Bu insanlar neye geliyor? Buradaki tarihe, güneşe, doğaya, güneşe hatta misafirperverliğimizin özelliğine geliyor. Burada huzur var ona geliyor. Bodrum'a da 1 milyon 300 bin yabancı gelmiştir. Biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz. Bu rakamı daha çok artırmayı hedefledik. İnşallah 1,5 milyona çıkarız. Bunun için de altyapıları ilgili kurumlar yapacaktır. Gazetecilerin çevreye olan hassasiyetlerini takdir ediyorum. Çevreyi hep birlikte koruyacağız."

- "Turizm otelcilikten ibaret değil"

Vali Çiçek, yapılacak çalışmalarda çevrecilerin bilgisinin alınması gerektiğini, sivil inisiyatifin görüşleri alınarak ortak akılla yatırım yapılmasına hassasiyetle yaklaştıklarını bildirdi. Çiçek, bakanlık tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünün yapacakları altyapı çalışmalarıyla ilgili kendilerine ödenek gönderildiğini de ifade etti. 

Turizmin sadece otelcilikten ibaret olmadığını vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

"Bir yeri turizmle ilgili geliştirelim deyince hemen otelleri yığmaya çalışıyorlar. Dünya genelinde benim bildiğim kadarıyla turizm yatakla değil, turizm çeşitliliği ile ön plana çıkmaktadır. Bunu spor turizmi, sağlık turizmi, deniz turizmi gibi birçok maddede sıralayabiliriz. Kırsal bölgelerde de orman kamp yerleri gibi çeşitliliği artırabiliriz. Eğer bunu yapabilirsek kıyılarda inşaatlar olmaz. Denizle iç içe oluruz." 

Vali Amir Çiçek, Bodrum'da MOBESE sistemine takviye yapacaklarını, ilçenin güvenliğinin sağlanması için çalıştıklarını bildirdi. Çiçek, bir gazetecinin yaz aylarında ilçede yaşanan hanutçuluk olaylarıyla ilgili sorusu üzerine, güvenlik güçlerinin gereken tedbirleri alacağını, kurallara uymayan işletmeler için kapatma cezası uygulayacaklarını kaydetti.

Çiçek, daha sonra sağlık ve turizm sektöründe hizmet veren kişilerle bir araya geldi. Toplantıya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik de katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber