Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Muğla Valisi Çiçek, toprak balık havuzlarını inceledi

Vali Çiçek:

Muğla Valisi Çiçek, toprak balık havuzlarını inceledi

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas ilçesinde toprak balık havuzlarında incelemelerde bulundu.

Özel bir firmanın toprak havuz çiftliğine giden Çiçek’e, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekinci, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren eşlik etti.

Firma yetkililerinden yapılan üretim hakkında bilgi alan Çiçek, yaptığı açıklamada, Muğla'nın su ürünleri üretimi için önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Deniz kültür balıkçılığı üretiminde kentin Türkiye’de lider konumda olduğunu belirten Çiçek, "Kültür balıkçılığı üretiminin önemli bir ayağı da son yıllarda artış gösteren ve Milas ilçemizde yaygın bir şekilde yapılan toprak havuzlardaki balık yetiştiriciliği" dedi.

Açılan artezyen kaynaklarından elde edilen su ile toprak havuzlarda deniz balıkları yetiştiriciliği yapan tesislerin artış gösterdiğini söyleyen Çiçek, toprak havuzların bulunduğu alanların özellikle verimsiz toprakların yaygın olduğu yerlerden seçildiğini, toprağın özelliğine dikkat edildiğini vurguladı.

Muğla'da toprak havuz balıkçılığı yapan ruhsatlı 163 işletmeden 127'sinin faal olarak üretim yaptığına işaret eden Çiçek, "Yıllık yaklaşık 8 bin 943 ton balık toprak havuzlardaki çiftliklerden üretiliyor. Deniz kültür balıkçılığı üretiminde ülkemizde birinci sırada olan ilimizde 2002 yılında toplam 23 bin ton üretim yapılırken 2014 yılında üretim miktarı 85 bin tona ulaşmıştır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber