Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Güncel 28 Kasım 2014 - 11:23 Yorum: 0

Muğla'da 357. kısa dönem erler yemin etti

Muğla'da silah altına alınan 357. kısa dönem 285 er, törenle yemin etti

Muğla'da 357. kısa dönem erler yemin etti

MUĞLA (AA) - Muğla'da silah altına alınan 357. kısa dönem 285 er, törenle yemin etti. 

Muğla Jandarma Alay Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, sivil ve askeri erkan ile askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende temel eğitimini tamamlayan 285 kısa dönem asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti. 

Yemin töreni sırasında çalınan Jandarma Marşı'na aileler, ellerinde Türk bayraklarıyla tempo tutarak eşlik etti.

Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, törende yaptığı konuşmada, mazisi kahramanlıklarla dolu Türk ordusunun, her zaman Türk milletinin göz bebeği olduğunu söyledi.

Türk milletinin şanlı ordusuna her zaman güvendiğini belirten Çelik, "Milletimizin güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her köşesinde, her zaman halkımızın hizmetinde olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi.

Anne ve babalara seslenen Çelik, "Bugün evladını o tertemiz pak alnından öperek büyük bir heyecanla asker ocağına uğurlayan ve o günden beri heyecanlı bir bekleyiş içinde olan baş tacı siz anaların ve babaların gurur günüdür. Ne mutlu sizlere. Üzülmeyin, evlatlarınız bizim de evlatlarımızdır. Onlar bizdeki en kıymetli emanetlerinizdir. Bu gençler ülkemizde huzur ve asayişin muhafazası için kaplerini olgunlaştıran taze kuvvetlerdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından birliğine ilk katılan er Sedat Alkan'a ödülünü Vali Amir Çiçek verdi. Tören geçişinin ardından aileler askerlerle bir araya geldi. Buluşma sırasında duygulu anlar yaşadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber