Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 26 Ekim 2016 - 13:18 Yorum: 0

Muğla’da 73 kaçak mülteci yakalandı

Muğla'dan İtalya'ya gitmek üzere özel yatla yola çıkan 73 mülteci Sahil Güvenlik ekibi tarafından yakalandı.

Muğla’da 73 kaçak mülteci yakalandı

Muğla'dan İtalya'ya gitmek üzere özel yatla yola çıkan 73 mülteci Sahil Güvenlik ekibi tarafından yakalandı. Ukraynalı 2 insan taciri de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris'in İçmeler Limanı'ndan hareket eden 15 metrelik "Lutetia" isimli Malta bayraklı yat, Kadırgaburnu mevkiinde şüphe üzerine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldu. Yatta yapılan aramada aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 57 Suriyeli, 10 Iraklı, 4 İranlı ve 2 Lübnanlı bulundu. Yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmek için yola çıktıkları belirlenen kaçakların ifadesi üzerine aynı yatta bulunan Ukraynalı 2 organizatör de gözaltına alındı. Lüks yat, Sahil Güvenlik botuna bağlanarak Marmaris'e getirildi. Kaçaklar sağlık kontrolünün ardından Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi, organizatörlerin de adliyeye sevk edileceği bildirildi. Kaçakların organizatörlerle İtalya'ya gitmek için anlaştıkları, kişi başına yetişkinler için 5 bin, çocuklar için de 2 bin 500 dolar ödedikleri öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber