Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Aralık 2014 - 15:23 Yorum: 0

Muğla'da apandisit ameliyatında doktor ihmali iddiası

Ameliyat sırasında kasık damarı parçalanan 13 yaşındaki çocuğun tedavisi yoğun bakımda devam ediyor

Muğla'da apandisit ameliyatında doktor ihmali iddiası

MUĞLA (AA) - Muğla'da apandisit ameliyatı sırasında doktor ihmali sonucu kasık ana damarı parçalanan 13 yaşındaki çocuğun yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Menteşe ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ali Sait Tuzcu, geçtiğimiz hafta şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Uygulama Hastanesine getirildi.

Doktorların apandisit teşhisi koyduğu Tuzcu, çocuk cerrahisinden Prof. Dr. Savaş Demirbilek tarafından ameliyat edildi. Ameliyattan yaklaşık 8 saat sonra kan değerleri düşen ve karnı şişen Tuzcu, kanama riski nedeniyle ikinci kez ameliyata alındı.

Operasyonda, Tuzcu'nun kasık bölgesindeki ana damarın ilk ameliyat sırasında parçalandığı ileri sürüldü.

Kalp damar cerrahı tarafından ana damarı dikilen Tuzcu, 4 saat süren ameliyat sonrası çocuk cerrahisi servisine alındı. İlerleyen saatlerde durumu ağırlaşan Tuzcu'nun tedavisine hastanenin yoğun bakım ünitesinde devam edildi. 

Buradaki tedavisi sırasında yeniden kanaması başlayan Tuzcu, tekrar ameliyata alındı. Ameliyattan sonra bir kez kalbi duran ve doktorlar tarafından yeniden hayata döndürülen Tuzcu, Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

- Hukuk mücadelesi başlatılacak

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan küçük çocuğun durumunun iyiye gittiği ancak hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.  

Tuzcu’nun yakınları Muğla’da gerçekleşen ameliyatta ana damarın parçalanmasıyla ilgili olarak "doktor ihmali" iddiasıyla Muğla Sağlık Müdürlüğü, Muğla Tabip Odası Başkanlığı ve Muğla Valiliğine şikayette bulundu. 

Ailenin yarın da savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından öncelikle idari soruşturma başlatıldığını ve olayda doktor ihmalinin olup olamadığının tespiti için çalışma yürütüldüğünü, çalışmalar sonucunda gerekli yasal prosedürün uygulanacağını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber