Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 07 Kasım 2018 - 14:58 Yorum: 0

Muğla’da bilimin kapıları BİLSEM’le aralanıyor

Muğla Bilim Sanat Merkezi tarafından "STEM Günleri" projesi kapsamında, Menteşe'de okuyan 320 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, Menteşe'de bulunan Öğretmenevi'nin...

Muğla’da bilimin kapıları BİLSEM’le aralanıyor

Muğla Bilim Sanat Merkezi tarafından "STEM Günleri" projesi kapsamında, Menteşe'de okuyan 320 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, Menteşe'de bulunan Öğretmenevi'nin bahçesinde kurulan atölyelerde fen, matematik ve mühendisliğin teknoloji ve doğayla ilişkisini görme fırsatı yakaladı.

Muğla Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, çocukların teoride öğrendiklerini pratiğe çevirmeleri gerektiğini, çocukların gerçek yaşam problemlerine karşı çözüm üretecek ve uygulayabilecek seviyeye gelmeleri gerektiğini belirterek, STEM uygulamasının önemine değindi. Cevizci, "STEM eğitimi okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenci merkezli bir eğitim yöntemidir. STEM eğitimi sayesinde öğrenciler fen, teknoloji, mühendislik, matematik derslerinde öğrendikleri bilgilerini bir arada kullanarak problem çözme, buluş yapabilme ve ürün geliştirme gibi öz yeterliklerini geliştirmektedir" dedi.

Avrupa Okul Ağı'nın (SCIENTIX) Türkiye'deki büyükelçilerinden olan Muğla Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, "SCIENTIX 32 ülkenin içinde bulunduğu bir Avrupa eğitim topluluğu ve fen, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimi araştırmalarında Avrupa çapında işbirliğini teşvik ediyor. Ben buradan öğretmenlerimize seslenmek istiyorum ve onlardan destek bekliyorum. Öğretmenlerimizden Scientix portalına kullanıcı olarak kaydolup teknolojik gelişmeleri buradan takip etmelerini istiyorum. Çocuklara örnek olacak olan öğretmenlerimizin bu sürece dahil olarak bize destek vermeleri bizi sevindirir. Muğla olarak bunu hep birlikte başarabiliriz. Muğla'da bilim dünyasının kapılarını çocuklar için aralayan bir kurum olarak buluş yapabilen öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu aşamada Avrupa ile işbirliği içinde çalışıyoruz" dedi.

Muğla’da bilimin kapıları BİLSEM’le aralanıyor

Muğla’da bilimin kapıları BİLSEM’le aralanıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber