Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

Muğla'da dolandırıcılık operasyonu

Muğla'da "çağrı merkezi ve danışmanlık" adı altında faaliyet gösterilen bir iş yerinde kendilerini banka görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı

Muğla'da dolandırıcılık operasyonu

MUĞLA (AA) - Muğla'da dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla  6 kişi gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde başkalarına ait banka ve kredi kartı bilgileriyle dolandırıcılık yapıldığını belirledi.

Ekipler, yürütülen çalışma kapsamında "çağrı merkezi-danışmanlık" adı altında faaliyet gösteren bir iş yerinde çok sayıda kişiyi sağlık sigortasının iptali, kart aidatı, kredi dosya masrafı iadesi için banka görevlisi gibi arayarak kredi kartı bilgileri ve cep telefonlarına gelen 3D güvenlik şifrelerini temin ettiği, bu şekilde sanal pos cihazı üzerinden kişilerin kredi kartlarından değişik tutarlarda çekim işlemleri yapılarak büyük miktarlarda haksız menfaat sağlandığını tespit etti.

"Nitelikli dolandırıcılık" olayı ile ilgili tespit edilen IP ve telefon numaralarının bulunduğu iki ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çağrı merkezini kuran şirket sahiplerinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar, taşınabilir bellek, telefon, dijital materyaller ile çok sayıda kişinin kişisel bilgilerinin bulunduğu belgelere incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber