Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Eylül 2014 - 18:38 Yorum: 0

Muğla'da "insan kaçakçılığı" operasyonu

Datça ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 91 kişi ile bu kişilere yardım eden bir Türk yakalandı

Muğla'da 'insan kaçakçılığı' operasyonu

MUĞLA (AA) - Datça'da, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan yabancı uyruklu 91 kişi ile bu kişilere yardım eden bir Türk yakalandı.

Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmek için yabancı uyruklu bir grubun Datça'ya geldiği ihbarını alan Jandarma Komutanlığı ekipleri, Emecik Mahallesi Gavur Deresi yakınlarındaki Karabük koyunda çalışma başlattı.

Yol boyunca çalışmalarını sürdüren ekipler, Gavur Deresi girişinde ve ormanlık alanda gruplar halinde Afganistan uyruklu 14’ü kadın, 19’u çocuk, 91 kişiyi yakaladı.

Kaçaklara yardım ettiği iddia edilen Türk vatandaşı bir kişi de gözaltına alındı.

Denize açılmak için hava koşullarının düzelmesini bekledikleri öğrenilen kaçakların, iki gündür saklandıkları koyda açlık ve susuzluktan bitkin düştükleri gözlendi.

Kaçakların İstanbul'dan Datça'ya iki minibüsle geldikleri öğrenildi. Olay yerinde bulunan minibüslerde yapılan aramada ise 2 zodyak bot, 2 deniz motoru, benzin bidonları ve can yelekleri ele geçirildi.

 İlçe Jandarma Karakoluna sığmayan kaçaklar, Datça Belediyesi’ne ait spor salonunda alındı.

Yabancı uyrukluların, Datça Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Datça Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edileceği, gruba yardım eden kişinin ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber