Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 15 Nisan 2022 - 16:33 Yorum: 0

Muğla’da tarımsal sulama ve çözüm önerileri toplantısı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Muğla İli Tarımsal Sulama Sorunları ve Çözüm Önerileri İstişare toplantısı yapıldı.

Muğla’da tarımsal sulama ve çözüm önerileri toplantısı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Muğla İli Tarımsal Sulama Sorunları ve Çözüm Önerileri İstişare toplantısı yapıldı.

Toplantı Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Yeşilkaya modern sulama sistemlerine verilen destekler ile sağladığı su tasarrufu hakkında bilgi verdi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak dünyada tatlı su kullanımının yüzde 71'i tarım, yüzde 18'i sanayi yüzde 11'i evsel kullanımda kullanıldığını, Türkiye'de ise tatlı su tüketimin yüzde 73'ü tarım sektöründe, yüzde 11'i sanayide, yüzde 16'sı evsel kullanımda kullanıldığını açıkladı.

Saylak konuşmasında, "Su kaynakları tükenebilir kaynaklardır, sonsuz değildir unutmayalım. Gelecekte azalan su kaynakları nedeniyle yağmur hasadı vazgeçilmezim olacaktır. Bu anlamda tarımsal sulamada tasarruf sağlamak adına bakanlığımız desteklerini artırdı. Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırım Destek programına bu yıl modern sulama desteğini almış yüzde 50 hibe vermiştir. Yıllardan sonra süregelen kuraklığı artıran aynı zamanda toprağında yapısını bozan "vahşi sulama" yapılan en büyük hatalardandır. Modern sulama yöntemleri kullanılması halinde sudan yüzde 60 tasarruf sağlanabilmektedir. Gelecekte azalan su kaynakları nedeniyle yağmur hasadı ise gelecek için önemli çalışmalar olacak ve vazgeçilmezim olacaktır" dedi.

Saylak, Muğla geneli su kaynaklarının tasarruflu kullanması konularında yapılan proje, verilen desteklerden hakkında ise, "Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde son üç yılda 31 projeye destek vererek yaklaşık Bin 250 dekar alanda modern sulama sistemi kuruldu. Bu yeterli değil ve başvuruların artması gerekir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber